A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

ПЕРШІСТЬ З ВОЛЕЙБОЛУ У СТАРООСТРОПІЛЬСЬКОМУ ЛІЦЕЮ

З 9 жовтня по 13 жовтня 2023 року в рамках проведення спортивно-масового заходу серед учнів “ПЛІЧ-О-ПЛІЧ”, ініційованого Президентом України в 2023/2024 навчальному році, відбулась відкрита першість з волейболу серед здобувачів освіти 9-11 класів (вчитель фізичної культури та виховання Поліщук Л.О.).

14:13:58 13.10.2023

Нарада завідуючих сільських бібліотек

Створення центральної бібліотеки - необхідна умова існування бібліотечної системи громади. Рішенням сесії від 9 листопада 2022 року в Староостропільській громаді створено центральну бібліотеку на базі Староостропільської сільської бібліотеки. До її складу увійшло 6 бібліотек-філій сіл Вишнопіль, Коржівка, Ладиги, Левківка, Мартинівка та Чорна. Завідує центральною бібліотекою Світалана Чубенко. Саме сьогодні вона разом з т.в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталією Лошак провели практичну нараду для бібліотечних працівників. Розглянули ряд важливих питань, окреслили плани на майбутнє, розподілили відіповідальних за різні напрямки діяльності бібліотек.

16:12:33 05.10.2023

Фільтр та Суспільне проведуть Всеукраїнський урок єдності!

6 жовтня о 12:00 національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільне Мовлення проведуть Всеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків та вчителів. Урок транслюватиметься на телеканалі Суспільне Культура та на YouTube-каналі Перший 6 жовтня о 12:00, а також 13 жовтня о 9:30 у повторі.

10:48:39 03.10.2023

У Вишнопільській гімназії відкрили пам'ятний стенд та вшанували пам'ять загиблого воїна - Героя Рокомана Андрія Васильовича

2 жовтня 2023 року у Вишнопільській гімназії відкрили пам'ятний стенд та вшанували пам'ять загиблого воїна - Героя Рокомана Андрія Васильовича,який рівно три місяці назад віддав своє життя, захищаючи Україну.

12:57:09 02.10.2023

Сьогодні свій сторічний ювілей відзначає Коржівська сільська бібліотека

Прекрасне над Случем село ... В обіймах річка синьоока           Духм'яно на весні цвіло              Заможно і широко                       І розквітає на землі                     Село прекраснеє Коржівка ...     Саме такими словами описала село Коржівку наша письменниця Катерина Волченко. Сьогодні, у Всеукраїнський день бібліотек, відзначає свій сторічний ювілей Коржівська сільська бібілотека. Бібліотека - це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам'ятаймо, що у давнину  бібліотеку називали "дім життя", "притулок мудрості", "аптека душі". Адже дійсно це те місце, де можна духовно відпочити. Коржівська бібліотека почала своє існування в далекому 1923 році, як хата-читальня. В ній знаходився один дубовий стіл. На цьому столі розкладали 20 брошур та 8 газет, які отримували раз в тиждень з міста Любар. До 1923 року в Коржівці лише один житель отримував газету, але із утворенням хати-читальні грамотність місцевих жителів зросла. В 1935 році була розібрана місцева церква і з її матеріалів збудували клуб, який почав діяти з 1936 року. Цього ж року в приміщення сільського клубу перенесено хату-читальню. Таким чином утворилася клубна бібілотека, яка діяла по 1966 рік. В 1969 році організовано сільську бібліотеку. З 1969 по 1979 рік бібліотекарем працювала Заєць Анна Денисівна, потім Лисюк Анатолій Дмитрович та Поліщук Тетяна Вікторівна. Зараз бібліотекарем працює молода, креативна та харизматична Лисюк Юлія Юріївна. Сьогодні привітали бібліотеку з поважним ювілеєм в.о. обов'язки начальника відділу освіти та культури Наталія Лошак, директор Левківського будинку культури Катерина Коломієць, художній керівник Левківського будинку культури Володимир Мудраков, бібліотекар Левківської бібліотеки Іванна Матер'ян, директор Махаринецького будинку культури Тетяна Футорна та місцевий поет Володимир Чубенко. Дякуємо Аркадію Лисюку - директору Коржівського будинку культури, Юлії Лисюк бібліотекарю Коржівської бібліотеки та юним жителям Коржівки за теплу зустріч та позитивні емоції; воїнам ЗСУ, що зробили цю зустріч без тривог.

12:34:06 30.09.2023

Привітання сільського голови з Днем вчителя

Робота вчителя – важлива та відповідальна, адже саме від Вас залежить, якими будуть знання, погляди та моральні цінності у молоді. Сьогодні Ви відзначаєте своє професійне свято.

09:42:26 29.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано