A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

День Конституції відзначили у Староостропільській громаді

Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу. У перший місяць літа відзначаємо найвеличніше державне  свято – День Конституції. Це  Закон законів, серце народу, ядро розвитку і вдосконалення суспільства, показник наших сильних і слабких сторін, гарант втілення мрій і сподівань  на краще майбутнє у мирній країні, без війни.

14:32:01 28.06.2023

Харківський національний автомобільно-дорожній університет запрошує на навчання

Внаслідок ганебної війни проти України велика кількість наших громадян опинилася у важких життєвих ситуаціях та потребують соціальної та професійної адаптації. Одним із шляхів зміцнення довіри у громадян та досягнення соціальної єдності можуть стати соціальні програми, що спрямовані на підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. З цією метою наш заклад пропонує низку спеціальностей з урахуванням регіонального контенту, що особливо актуально для внутрішньо переміщених осіб. Університет надає можливість перекваліфікуватися під регіональні особливості, що значно полегшить пошук роботи для внутрішньо переміщених осіб, а також для тих, хто втратив місце роботи через повномасштабне вторгнення росії. Харківський національний автомобільно-дорожній університет (ХНАДУ) має багаторічний досвід роботи в сфері освіти, як для випускників 11 класів і коледжів, так і для освіти дорослих (післядипломна освіта). Ми маємо необхідні ресурси та освітні програми для підготовки висококваліфікованих спеціалістів з технічних та гуманітарних дисциплін. Окрему увагу адміністрація університету приділяє освіті в дистанційному (on-line) форматі. Студенти мають можливість переглядати актуальний розклад занять через сайт або додаток, а також продивлятися записи лекцій, які викладачі заздалегідь записують на випадок відключення світла або ракетного обстрілу України.

14:25:17 27.06.2023

СТАРТУВАЛА РЕЄСТРАЦІЯ ЕЛЕКТРОННИХ КАБІНЕТІВ ДЛЯ ВСТУПНИКІВ НА ОСНОВІ БАЗОВОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

Сьогодні, 23 червня 2023 року, почалася реєстрація електронних кабінетів для вступників до закладів фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти (9 класів).

13:45:36 23.06.2023

«ШКОЛО, МИ РАЗОМ!», — МОН ЗАПУСКАЄ ІНІЦІАТИВУ З ВІДНОВЛЕННЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

2 роки пандемії, 1,5 року повномасштабної війни. Понад 3 роки більшість українських школярів вимушені навчатися дистанційно. Лише третина з них торік відвідувала школу фізично. Серед учителів лише у кожного 3-го є персональний ноутбук для проведення занять. Серед школярів 3 з 4 не мають індивідуального гаджету для навчання. Майже всі учні початкових класів не мали свята першого дзвоника і не бачили однокласників поза вікнами зумів і гуглмітів.

13:44:21 21.06.2023

З днем батька, дорогенькі

Батько,  тато, татко, татусь, батя  – такими різними і водночас теплими словами ми, діти, звертаємося до найдорожчого, хто подарував нам життя . Почуття єднання і привітності завжди зігріває нас в будь – яку погоду : морозну хуртовину, проливний дощ, літню спеку.  З іменем батька ми подорожуємо усе життя. Він  - продовжувач роду, ми залишаємося дітьми,  допоки, живі батьки. Багато батьків борються з російськими окупантами на фронті,  воюють за мир і свободу,  захищають нас в цей важкий для країни час. Для нас батько – це взірець справжнього чоловіка: вірного, турботливого, відповідального, який вчить нас, дітей вічних  життєвих  істин: -тримайся з гідністю, будь цілеспрямованим і впевненим у собі; -будь готовий програти бій, щоб  виграти війну; -не пліткуй, будь обережним з тими, кому нічого втрачати; -не берись за все одразу, вмій ввічливо відмовити; -не чекай від життя справедливості; -вчись слухати, фортуна часом стукає дуже тихо; -ніколи не позбавляй людину надії -  те єдине, що в неї є; -ніколи нічого не роби в гніві; -зіткнувшись із важким завданням, дій так, ніби поразка неможлива; -молися не про речі, проси у Бога мужності, відваги , перемоги. Життя чоловіка схоже на криницю. Трапляється мілководні, забагнені, закинуті, але є й незмірні, чисті, джерельні, цілющі і таких більше. Допоки живуть батьки, ми залишаємось дітьми, в нас не згасає  отой вогник любові, добра й теплоти. Батьки дали нам  перший хліб, наш обов’язок – дати їм останній. Ми залишаємося в неоплатному боргу перед своїми батьками. Бажаємо вам великого людського щастя, душевної теплоти, любові, ніжності, турботи та уваги.

12:01:47 18.06.2023

ЯК ЗАХИСТИТИ ДІТЕЙ ВІД ЗАГРОЗ В ІНТЕРНЕТІ: ПОРАДИ БАТЬКАМ

Згідно зі звітом організації Internet Watch Foundation за 2022 рік в інтернеті виявили найбільше за всі роки матеріалів категорії «А» про сексуальне насильство над дітьми. До цієї категорії входять матеріали з найжорстокішими видами сексуального насильства, що з 2020 року зросло в понад двічі. Водночас найбільше жертв – серед немовлят та дітей молодшого віку.

13:43:13 17.06.2023

ВІДБУДЕТЬСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ВЗАЄМОДІЇ З БАТЬКАМИ

Міністерство освіти і науки інформує, що з 19 до 23 червня 2023 року відбудеться Всеукраїнський тиждень взаємодії з батьками, який реалізує Всеукраїнська громадська організація «Асоціація працівників дошкільної освіти» у межах проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні» Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни.

13:42:20 16.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано