A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

15 червня відбулось засідання колегії Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації

15 червня відбулось засідання колегії Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної військової адміністрації. На якій розглядалися важливі питання діяльності системи освіти області впродовж 2022/2023 року . Також представники громад одержали сертифікати на отримання рюкзаків та наборів канцелярії для майбутніх першокласників. Отож всі наші майбутні першокласники забезпечені канцелярією.

13:57:09 15.06.2023

У закладах освіти Староостропільської громади відбулися випускні вечори

Червень – пора  завершення навчального року, отримання   свідоцтв про здобуття освіти, перший крок у доросле, самостійне  життя, період зрілості та становлення  індивідуальності,  вибір спеціалізації. Цьогоріч на долю випускників впало багато випробовувань – навчання онлайн, допомога  дорослим у благодійній і волонтерській роботі, організація  ярмарків  на збір коштів для ЗСУ,  підтримка   рідних і близьких  під час військового стану. У Староостропільській громаді свідоцтва про базову середню освіту отримали  - 57  девятокласників:  Вишнопільська  гімназія – 7,  Ладигівська гімназія – 9, Староостропільський  ліцей – 41 з них – 3 свідоцтва з  відзнакою: Бондар Володимир, Пугачова Анастасія, Радзівон  Дарина. Свідоцтва про повну середню освіту отримали  36  одинадцятикласників  Староостропільського ліцею – з них 3 срібні медалі: Антощук Валерія, Кучеренко Едуард, Чубенко Максим. Медалісти  нагороджені  подарунковими сертифікатами «Офіс-центру» на 1000 гривень  та грошовими  сертифікатами по програмі «Обдарована дитина». Нехай дорога наших  випускників буде осяяна  миром, злагодою, турботою, здійсненням планів, щасливим майбутнім!

15:19:31 10.06.2023

ВІДБУДЕТЬСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ ПРО ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ОСВІТІ

14 червня 2023 року буде проведено круглий стіл на тему «Використання штучного інтелекту в освіті: CHATGPT і більше» для обговорення перспективних підходів до застосування технологій штучного інтелекту в освіті.

13:41:09 10.06.2023

Відбулась обласна нарада-семінар з питань дошкільної освіти.

07.06.2023 року Департаментом освіти та науки обласної військової адміністрації проведено обласну нараду з питань дошкільної освіти зі спеціалістами управлінь/відділів освіти органів місцевого самоврядування.

13:09:29 08.06.2023

РЕКОМЕНДАЦІЇ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ ДІТЕЙ ДО ШКІЛ ПІСЛЯ ПОВЕРНЕННЯ В УКРАЇНУ/2023

Багато школярів вимушено покинули свої домівки в Україні та навчаються в інших країнах або дистанційно. Міністерство освіти і науки України підготувало перелік необхідних рекомендацій для батьків, освітян та ВПО, щоб спростити процес підготовки до зарахування дітей у школу після повернення в Україну. Рекомендації розроблені згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України № 563 «Про затвердження методичних рекомендації щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні».

13:40:29 06.06.2023

Освячення Храму Святої Трійці в селі Райки

Сьогодні радісне, хвилююче, величне свято в селі Райки - освячення Храму Пресвятої  Трійці. Складаємо подякку усім парафіянам за щиру молитву в ім'я миру в нашій неньці - Україні. Нехай ця подія принесе світло до ваших родин, затишок та господню благодать і наповнить ваші серця почуттям віри, надії, любові. Нехай народжуються діти і продовжується рід людський в цьому славному селі, що в своїй назві втілює маленький рай на землі. Нехай Матінка Божа обдаровує вас усіх довголіттям, здоров'ям, духовною силою, наснагою, дарує всесильну допомогу на славу нашої держави, громади,села і благословляє на світле майбутнє.  Протоптані за довгий час стежини, З усіх сторін у славний Храм ведуть. І тихий спів і дзвін величний лине, І люди поспішають - йдуть і йдуть.

13:17:15 06.06.2023

ПОЛОВИНА ДІТЕЙ НЕ ПОДІЛИЛИСЬ НЕПРИЄМНОЮ СИТУАЦІЄЮ, ЩО З НИМИ ТРАПИЛАСЬ В ІНТЕРНЕТІ ГО #STOP_SEXТИНГ ОНОВИЛА ОСВІТНІЙ ПОРТАЛ ДЛЯ ДІТЕЙ ПРО БЕЗПЕКУ В ІНТЕРНЕТІ

Майже половина дітей (44,8%) не поділились неприємною ситуацією, що з ними трапилась в інтернеті, згідно з дослідженням, що провели в Україні серед 4700 дітей, віком 6-17 років. Громадська організація #stop_sexтинг представила оновлений освітній портал для дітей та підлітків, що допоможе ознайомитися з темою онлайн-ризиків та в ігровому форматі дізнатися, як себе захистити. Крім того, на порталі описано алгоритм дій для дитини, що стикнулася з проблемами в інтернеті та надані контакти для допомоги.

13:39:28 03.06.2023

РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ТРИВАЄ

Одним з етапів її впровадження є створення кулінарних хабів та підготовка «агентів змін». Кулінарні хаби — це навчально-практичні центри на базі закладів професійно-технічної освіти, що здійснюють підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації кухарів, забезпечують співпрацю з питань перепідготовки «агентів змін» — працівників шкільних харчоблоків. 30 травня 2023 року на базі такого кулінарного хабу в Бориспільському професійному ліцеї відбувся практичний курс «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування». З грудня до травня в Борисполі навчалися 500 осіб, зокрема працівники харчоблоків 58 опорних закладів освіти: кухарі, медичні сестри з дієтичного харчування, відповідальні за організацію харчування у школах. Олена Зеленська разом із заступником міністра освіти і науки України з питань середньої освіти Андрієм Сташківим та генеральною директоркою директорату професійної освіти Іриною Шумік поспілкувалися з організаторами і учасниками навчання.

13:38:40 02.06.2023

Міжнародний день захисту дітей

Головним, з – поміж інших свят, можна вважати Міжнародний день захисту дітей (International Day  For Protection Of Children). Емблема  свята символізує  родючість,гармонію, різноманітність, толерантність, любов до рідної землі.  Стало символічним відзначати його 1 червня, в перший  день літа – пори відпочинку, грайливості та  дозвілля. Основна ціль свята – заохочення миру і взаєморозуміння між дітьми, захищати права дитини, щоб діти росли щасливими, займалися улюбленою справою і в подальшому стали чудовими батьками своїх дітей. Сім'я і дитина – споконвічні символи, які ми сповідуємо, філософія нашого життя. Діти – найдорожче диво, яке наповнює життя дорослих радістю і теплом. Смак справжнього дитинства – почуття захищеності, відчуття своєї цінності. Саме зараз, в пору воєнного лихоліття, утвердитися дітям  допомагає  домашній затишок: лагідний, чарівний світ  любові  та  піклування батьків. Кожна дитина, як хліба і води,  щоденно потребує тепла, переданого в обіймах і поцілунках. Розмаїтий світ жвавих заходів пройшов на дитячих майданчиках при  закладах освіти та культури. Незмінним залишається  конкурс малюнку на асфальті, години дозвілля «OPEN AIR» (Староостропільський ліцей), виготовлення солодощів «Смак дитинства» (Староостропільська бібліотека), пізнавально – розважальний захід «Дитинство – пора веселкова й крилата»  (Левківський СК та бібліотека),  квест  «Дитинство має право на життя» (Коржівський СК, бібліотека),  фотоквест «Рідні стежини» (Райківський СК),челендж «Хай буде мирним небо» (Махаринецький СК), екофешен «Світ любові і добра» (Ладигівська гімназія), веселий майданчик «Щасливе дитинство»(Ладигівський БК, бібліотека), дитячі забави «Що не край – то звичай» (Чорнянський СК, бібліотека), фотовиставка «Моя рідна перлина» (Мартинівський СК, бібліотека),розважальна гра «Даруємо гарний настрій» (Вишнопільська гімназія), розваги «Дитинства мого чудові кольори»(Вишнопільський БК, бібліотека) З нагоди Дня захисту дітей, працівниками служби у справах дітей Староостропільської сільської ради були вручені солодкі подарунки, придбані за кошти місцевого бюджету, дітям – сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та дітям які опинилися в складних життєвих обставинах. Діти – найдорожче диво, яке наповнює життя дорослих радістю і теплом. Тож , подбаймо, щоб вони зростали здорові, щасливі, радісні,  вірили  в милосердя і справедливість, перемогу над злом і підступністю,  адже  життя – найбільше й  найвеличніше з усіх людських благ.

16:03:46 01.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано