A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

Семінар-практикум "Організація та функціювання закладів культури в сучасних умовах"

    Сьогодні Ладигівський будинок культури зустрічав гостей з усієї громади: старост, керівників закладів культури, художніх керівників, сільських бібліотекарів. Зустріч розпочалася екскурсією приміщенням колишньої сільської ради (зараз тут перебуває старостат Ладигівського округу та відділ освіти, культури, молоді та спорту Староостропільської сілької ради), потім завітали до дитячого садочку та будинку культури. Вже в клубі відвідали дитячу та дорослу бібіліотеку, кімнату-світлицю та актову залу. Саме приміщення будинку культури здане в експлуатацію в 1986 році та за останні роки з бюджету Ладигівської сільської ради були виділені кошти на вирішення нагальних проблем. Закуплені міні радіосистема, світловий прилад (світломузика), телевізор, ноутбук, активна акустична система та пульт до неї, тенісний та більярдний стіл. Для бібіліотеки придбана оргтехніка, стільці, стелажі, дитячий куточок та деякі книжки.  В будинку культури працює три гуртки та через карантин їх робота була обмежена. Разом з переходом України у "зелену" зону відновлюється і культурно-масова діяльність. Навіть карантин працівники культури використали з користю - підвищили свою компетентність на одній з освітніх платформ. Але поряд з такими позитивними моментами є деякі проблеми (потрібний ремонт приміщення та апаратури, немає проточної води). Саме для вирішення проблем закладів культури був проведений семінар-практикум "Організація та функціювання закладів культури в сучасних умовах".  Мета заходу: підвищення рівня професійної компетентності слухачів із основних засад реалізації державної політики в Україні у сфері культури, ознайомлення з сучасними тенденціями державного регулювання розвитку культури як інструменту економічного розвитку та інвестиційної привабливості регіону; поглиблення знань щодо особливостей реалізації децентралізації в секторі культури на рівні ОТГ. Розглянули такі питання:  1. Функціонування закладів культури в умовах децентралізації. Створення умов для функціонування базової мережі закладів культури місцевого рівця. 2. Інвентаризація, облік об'єктів культурної спадщини. 3. Перспективи розвитку клубних закладів, народних аматорських колективів. Формування звітності, надання публічних послуг населенню. 4. Контроль та нагляд за дотриманням трудового законодавства в Україні. Також було затверджено план роботи закладів культури громади та шляхи вирішення проблемних питань.

23:56:28 11.06.2021

Міжнародний день захисту дітей

Кожного року в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це одне із найстаріших міжнародних свят. Вважається, що рішення про проведення такого свята було прийнято на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, яка проходила в Парижі у 1949 році. День захисту дітей було ініційовано, переймаючись долею дітей, які залишилися без батьків і даху над головою під час Другої Світової війни. Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах уперше відсвяткували Міжнародний день дітей. Відтоді свято стало масштабнішим і щорічним. Святкування дня дитини запроваджено з метою привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей в усьому світі. Свято звертає увагу на проблеми дотримання прав і охорони здоров'я дитини, які досі є однією з найбільш актуальних проблем у багатьох країнах. Міжнародний день захисту дітей має свій символ. Це прапор зеленого кольору, на якому зображена наша планета, довкола котрої розташовані дитячі фігурки різних рас і національностей. Діти Староостропільської громади також долучилися до відзначення цієї дати. Так в закладах дошкільної освіти, загальної середньої освіти, сільських будинках культури були проведені різні заходи: веселі конкурси, рухливі ігри та традиційний конкурс малюнків на асфальті. 

14:03:15 01.06.2021

Свято Останнього дзвінка

31 травня у чотирьох закладах загальної середньої освіти Староостропільської сільської ради пролунав останній дзвінок для 38 випускників-одинадцятикласників, з них четверо закінчили школу із золотою медаллю. Шановні випускники!! Щиро вітаємо Вас із закінченням школи та бажаємо правильно вибрати свій подальший шлях, націлитися на досягнення успіху і реалізацію заповітної мрії, усвідомити, що для тебе головне і найважливіше в житті, зрозуміти, що хочеш робити й для чого, з великим успіхом і ентузіазмом з кожним днем підкорювати цей світ.  

10:58:41 31.05.2021

Творчий звіт мистецької школи

Традиційно навесні мистецька школа підводить підсумки річної роботи, вкотре засвідчуючи надзвичайний талант та високу виконавську майстерність своїх учнів, а також професіоналізм педагогів. Порадували вихованці мистецької школи чудовою грою  на баяні та фортепіано (клас викладачів Прокоф'євої В. А., Шлапак Л. В.), грою на сопілці, мелодійним сольним та хоровим співом (керівник Шлапак Л. В., Гуменюк І. М.)

23:40:44 26.05.2021

Річний план роботи школи як частина стратегії розвитку

Річний план роботи школи як частина стратегії розвитку Після розроблення стратегії розвитку школи перед директором постає важливе завдання – втілити її у життя. Заклад реалізує стратегію через систему планування, в основою якої — річний план роботи школи. Річний план дає змогу директорові ефективно організувати поточну діяльність закладу.

13:56:49 23.04.2021

ПРОВЕДЕНО АТЕСТАЦІЮ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

       Відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня Староостропільської сільської ради під час якого проведено атестацію педагогічних працівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти. Всього атестувалося одинадцять педагогічних працівників. Атестацію проведено відповідно до вимог Типового положення про атестацію педагогічних працівників (зі змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 08.08.2013 року № 1135). Атестаційними комісіями було вивчено та узагальнено професійну діяльність, підвищення фахової компетентності та загальної культури педагогічних працівників, які атестувалися. За результатами атестації вісім вчителів  визнано такими, що відповідають займаній посаді та раніше присвоєній кваліфікаційній категорії "спеціаліст вищої категорії", двом - присвоєно кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії", одному - кваліфікаційну категорію "спеціаліст другої категорії".

12:23:19 08.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано