Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Семінар «Реформа старшої школи. Формування ефективної освітньої мережі»

Дата: 26.06.2024 16:42
Кількість переглядів: 58

Хмельницьке регіональне відділення Асоціація міст України провело зустріч з представниками територіальних громад області з питань реформування старшої школи.

На семінар «Реформа старшої школи. Формування ефективної освітньої мережі» зібралися понад пів сотні представників профільних підрозділів органів місцевого самоврядування Хмельниччини.

У вітальному слові виконавча директорка Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Крупа зазначила, що питання освіти є одним із ключових для більшості громад: освітян, батьків та учнів хвилює реформування старшої школи. Не всі розуміють, для чого потрібні зміни та як це все буде відбуватися. Попри те, що реформована старша школа має запрацювати з 1 вересня 2027 року, готуватися треба вже.

«Дуже важливо, щоб від реформи не залишилася тільки назва, а вона справді зробила освіту старшокласників якіснішою. Є певні міфи , що гальмують реформу старшої школи. Тож ми сьогодні зібралися, щоби, у тому числі, навчити громади протидіяти їм та почути досвід тих громад, кому вдалося зробити якісні зміни в освіті. Позитивні приклади будуть спонукати інші громади не боятися реформ», - зазначила очільниця регіонального відділення АМУ.

Також наголосила на позиції Асоціації міст України, яку, під час обговорення законодавчих змін, щодо освітньої реформи, на комунікаційному майданчику Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, озвучив Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан - реформа освітньої мережі повинна бути забезпечена фінансово.

«Залишається відкритим питання також і щодо фінансування закладів старшої школи на сільських територіях, зокрема в частині оплати житлово-комунальних послуг, проживання та харчування учнів з інших населених пунктів. На думку Асоціації міст України, таке фінансування має бути забезпечено за кошти Державного бюджету», - додала Тетяна Крупа.

Спікером заходу був експерт шведсько-українського проєкту “Підтримка децентралізації в Україні” Олег Фасоля. Він ще раз нагадав присутнім про мету та суть реформування старшої школи в контексті освітньої реформи в Україні. Охарактеризував на якому етапі реформи громади Хмельниччини. Ознайомив із варіантами реалізації реформи старшої школи в області в цілому та у кожній громаді зокрема. Розкрив аспект організації співробітництва громад з питань впровадження реформи. Також порадив присутнім заручитися підтримкою сподвижників та учасників реформи через активізацію діяльності та побудову комунікацій.

Успіхами та досвідом реформування старшої школи у громадах із колегами поділились в.о. директора Департаменту освіти та науки Хмельницька міська рада Ольга Кшановська, начальник управління освіти Виконавчий комітет Славутської міської ради Ельміра Перепелиця, начальник відділу освіти, молоді та спорту Городоцька міська територіальна громада Сергій Рибак, начальник управління освіти Виконавчий комітет Нетішинської міської ради Ольга Бобіна.

#StopWar #SaveUkraine #ВсеБудеУкраїна #МістоЗаМісто

#АМУ #AUC #АсоціаціяМістУкраїни #Децентралізація #громади #громадиХмельниччини #Хмельницьке_РВ_АМУ #Хмельниччина

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано