Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Тиджень безпеки дитини та день цивільного захисту у закладах освіти

Дата: 26.04.2024 11:42
Кількість переглядів: 71

Сьогодні, як ніколи, підвищена увага до вмінь та навичок людини у надзвичайних ситуаціях, необхідних для виживання.

Тому, саме з метою формування в дітей свідомого виконання встановлених правил безпеки в освітньому закладі, безпечної поведінки під час надзвичайних ситуацій, закріплення здобувачами освіти умінь щодо збереження та захисту здоров‘я і життя під час надзвичайних ситуацій в Ладигівській гімназії з 22 по 26 квітня було проведено Тиждень знань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.

У рамках тижня класні керівники 1-9-х класів провели години спілкування, на яких наголосили на алгоритмах дій при надзвичайних ситуаціях, вміння надавати первинну медичну допомогу, повторили правила дорожнього руху.

День цивільного захисту гімназисти провели активно та з користю. Президент гімназії, Алєксєєва Дарина, провела вікторини, де здобувачі освіти мали змогу повторити та закріпили раніше отримані знання на заняттях з основ здоров'я. Учитель фізичної культури, Шкляр Л.М., провела спортивні ігри та змагання для здобувачів освіти 5-9 класів, де вони мали змогу відчути себе рятувальниками, вирішуючи завдання на кмітливість, логіку та швидкість.

Здобувачі освіти 1-4 класів весело провели час граючи в ігри, які підготували для них дев'ятикласники.

Проведені заходи є актуальними, адже навички поведінки в надзвичайних ситуаціях – запорука збереження життя.

Фото без опису

У дошкільному закладі в ігровій формі, невимушено, весело та цікаво провели "Тиждень безпеки дитини" наші вихованці. Змалечку діти навчаються реагувати на надзвичайні ситуації, вміють розпізнавати небезпечні знахідки.

Фото без опису

Отож, у Староостропільському ліцеї учні 1-Б класу долучилися до циклу заходів "Цивільний захист" і провели урок "Обережно міни".

Першокласники дивились презентацію, інтерактивні мультфільми, новинки Всеукраїнської онлайн школи. Уся інформація спонукала дітей мислити, аналізували, створювати правила "Завжди!", "Ніколи!". Як завжди допомагав дітям у роботі пес Патрон, який є активним помічником у вирішенні проблем.

Даний урок проведений у ігровій формі буде корисним для збереження життя і здоров'я.

Фото без описуУчні 3 класу провели цікаві тренінги "Як поводити себе під час пожежі", "Як надати першу домедичну допомогу". Діти навчилися багато нового та корисного, виконуючи вправи та завдання тренінгів.

Фото без опису

Тренінгове заняття для учнів 5 - А та 5- Б класів ,,Запобігти! Попередити ! Врятувати !" провела медична сестра ліцею Савченко Наталія Іванівна.

Фото без описуУ дошкільному закладі ліцею пройшов тиждень безпеки та цивільного захисту. Діти провели цікавий захід та дізналися про правила поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Фото без опису

у 2 класі пройшов урок «Безпека понад усе». Здобувачі освіти брали активну участь у конкурсах-іграх «Наш друг світлофор», «Юні пожежники», у конкурсі малюнків «Правила безпеки знай - небезпеку уникай», переглянули відеоролик з песом Патроном «Мінна безпека», виконували цікаві завдання у групах, пропрацювали алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога».

Учні із захопленням спостерігали за медичною сестрою Савченко Н.І., яка практично ознайомила з різними способами бинтування ушкоджених частин тіла, вчилися самостійно надавати першу медичну допомогу.

Дбаємо про власну безпеку та навчаємо інших.

Фото без опису

учні 1-А класу познайомилися з основними правилами поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Взяли активну участь у грі-квесті «Наша безпека», "Ми - пожежники!", а також у конкурсі "Мінна безпека" на платформі "Всеосвіта". Дуже сподобалася діткам зустріч з медичною сестрою Савченко Н. І., яка розказала і показала, як надавати першу медичну допомогу. Дітки практикувалися бинтувати ушкоджені частини тіла.

Обізнані – значить захищені! Бережіть себе та будьте здорові!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано