A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії»

Дата: 21.03.2024 13:54
Кількість переглядів: 54

З 16 до 24 березня 2024 року заклади освіти та культури громади приєдналися до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», мета якої – консолідувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.

Тема Тижня поезії – «дім». Гаслом став рядок із вірша Ірини Шувалової «Ріки незмінно течуть додому». Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Завдяки темі «дім», яка лунала протягом тижня поезії, Акція підкреслить важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок, цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон, людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чекають повернення додому – всіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на мапі.

Саме сьогодні у Всесвітній день поезії публікуємо вірші учасників Акції.

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Вишнопільського будинку культури Гес Кароліна з поезією "Земля моя - мій рідний дім"

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Вишнопільського будинку культури Ковзун Каріна з поезією Віктора Терена "Так любимо Україну!"

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Вишнопільської бібліотеки Козак Вероніка з поезією нашої землячки Алли Хоровко Доманської "Бережіть один одного люди".

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Вишнопільської бібліотеки Ярута Віталій з поезією "Хата українська - радості квітник"

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Коржівської бібліотеки Лисюк Вероніка з поезією Ірини Сенюк "За моря хотілося, за гори"

Учасники тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Левківського будинку культури та бібліотеки

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Махаринецького сільського клубу Алікулієва Леся з поезією Тараса Шевченка "Садок вишневий коло хати"

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Райківського сільського клубу Піонтковська Валерія з поезією "Переселенці"

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Райківського сільського клубу з поезією Ганни Верес-Демиденко "Моя країна - Україна"

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Чорнянської бібліотеки Вельма Софія з поезією Галини Удовиченко "Рідний дім"

Учасник тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» від Чорнянської бібліотеки Довбенко Ріта з поезією Людмили Степанишеної "Цінуйте рідний дім і те, що маєте"

1

В цей день в м. Хмельницький проходить два конкурси, які присвячені поезії: ІІІ (очний) етап конкурсу читців закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Ми патріоти», в якому бере участь учениця 11-а класу Староостропільського ліцею Гес Кароліна та другий тур обласного літературно-мистецького фестивалю-конкурсу «СловоТворчі», в якому бере участь вчитель мистецтва Староостропільського ліцею Віктор Мельник. Бажаємо перемоги нашим учасникам.

#тижденьпоезії2024

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано