A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Знов прийшла на землю шевченкова весна.

Дата: 09.03.2024 08:54
Кількість переглядів: 55

9-го березня виповнюється 210 років з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Його поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою,своєю силою і народною мудрістю.

Заклади освіти та культури Староостропільської громади активно долучилися до відзначення пам'ятної дати, адже поезія Шевченка сьогодні актуальна як ніколи.

У Вишнопільській гімназії в переддень свята відбувся конкурс читців творів великого Кобзаря. В конкурсі взяли участь учні 1-9 класів. Переможцями та найкращими аматорами стали: учениця 8 класу Сінькевич Вікторія - І місце, ІІ місце - учень 2 класу Носаль Денис, ІІІ місце - учень 3 класу Цісар Ярослав.

Фото без описуФото без описуФото без описуУ  1-б класі Староостропільського ліцею (класовод Сторожук Л.В.) пройшли поетичні читання до 210-річчя Тараса Шевченка під гаслом "Тарас Шевченко - геній українського народу". Діти із задоволенням читали поезії Кобзаря, адже навіть через більш як 200 років вони не втратили своєї актуальності.

Учні 1-А класу долучилися до відзначення 210-річниці від дня народження видатного українського поета та взяли участь у інтерактивному онлайн-квесті "ШЕВЧЕНКУ- 210" від "Сучасна_вчителька".

Фото без описуФото без описуФото без опису

У 4 класі (класний керівник Сороколіт В.В) відбулися Шевченківські дні, присвячені 210 річниці від дня народження Великого кобзаря. На уроці позакласного читання учні переглянули відео про дитинство і життя художника, поета. Декламували вірші.Згодом відвідали читальну залу бібліотеки. Л.В.Осадчук познайомила з книжковою виставкою "Не забуде Україна кобзареві співи".

Фото без описуФото без описуЧитачі сільських бібліотек долучилися до щорічного онлайн марафону "Хмельниччина читає Шевченка"

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано