A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2024 15:18
Кількість переглядів: 61

Щорічно, 21 лютого, люди по всьому світу святкують Міжнародний день рідної мови. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Щиро вітаємо усіх українців з Міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім'я України!

Не дивлячись на тримогу у закладах освіти та культури були проведені різні заходи. Так ранок цього святкового дня у Староостропільському ліцеї розпочався мовним онлайн-квестом,,Слідами слів'' для учнів 5-тих і 6-тих класів (Лотошко О.В., Осадчук Л.В.). Діти захопливо виконували цікаві завдання, розгадували кросворди, проходили лабіринти разом із буквами, збираючи ключі для здобуття перемоги. Продовжили святкування учні 11-А батлом ,,Мовознавчі ігри" ( Бурковська Н.Г.). Випускники не лише перевірили рівень знань з української мови, але й весело провели час. Підхопили естафету змагань учні 9-А класу, які також поборолися за першість у мовознавчому турнірі (Лотошко О.В.). О 15:00 учні 7-11 класів доєдналися до обласного мовного практикуму ,,Розмовляй українською грамотно''. Також здобувачі освіти взяли участь у флешмобі ,,Рідна мова'' ( Осадчук Л.В.). Змагання також продовжаться завтра. А в початкових класах також було проведено ряд відкритих уроків. 

Шануймо та любімо нашу рідну українську мову, піклуймося про неї, захищаймо, розкриваймо для себе її велич і могутню силу! Нехай передається вона з покоління в покоління, не забувається та вдосконалюється.

Сьогодні говорити українською мовою — це бути бійцем за націю, за Україну.

З Днем рідної мови!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано