Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

НАВІКИ В НАШІЙ ПАМ'ЯТІ: ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНИХ ДОШОК ЗАГИБЛИМ ВОЇНАМ

Дата: 15.02.2024 14:06
Кількість переглядів: 116

Час…! У кожного із нас з ним свої рахунки, а в України – особливі. На шляху боротьби за Незалежність український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок.

Ще зовсім недавно українці жили під мирним небом, радісно зустрічали світанки, ростили дітей…. В один день, наше життя змінилося.

15 квітня 2023 р. наша громада втратила частину душі, земляка, справжнього воїна, солдата – гранатометника 77 Житомирської Аеромобільної штормової бригади, нашого Героя Кривого Віктора Вікторовича, 1990 р.н., уродженця с. Коржівка.

2 липня 2023 р. ми втратили ще одного Героя. Заступника начальника третьої прикордонної комендатури швидкого реагування 9 Житомирського прикордонного загону, капітана Рокомана Андрія Васильовича, 1995 р.н., уроженця с. Вишнопіль.

18 вересня 2023 року громада отримала ще одну сумну звістку про загибель солдата Аятова Саїда Аюпжановича, 1990 р.н., уроженця республіки Казахстан, проживав у с. Йосипівка. 

Найстрашнішим видався день 30 січня 2024 р. "на щиті" повернувся Герой Баблюк Іван Іванович, 1985 р.н. уроженець с. Гораївка Староушицької громади, житель с. Ладиги, який з вересня 2022 року вважався зниклим безвісті. Не дочекалися тата донечки, коханого чоловіка - дружина, сина - батьки.

Ці воїни, зі слів бойових побратимів та командування, були справжніми патріотами та прикладами для наслідування. Вони віддали найцінніше - своє життя, щоб ми могли жити спокійно. 

Щоб увіковічити пам'ять про загиблих 13 лютого на фасаді Староостропільського ліцею, були відкриті меморіальні дошки Кривому Віктору та Аятову Саїду. Відкрили дошки батьки Віктора. Вшанувати пам’ять Воїнів прийшли сільський голова Юрій Соломін, родина загиблого, учні школи та жителі старостинського округу.

15 лютого у Вишнопільській гімназії відбулося відкриття меморіальної дошки  випускнику школи, загиблому Воїнові - односельчанину.

Усі жителі Вишнополя, адміністрація громади , воїни - прикордонники Хмельницького та Житомира, учні та вчителі гімназії низько схиляють голови перед пам'яттю і подвигом славного сина рідної землі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, висловлюють щирі співчуття батькам Андрія, рідним та близьким.

Наші Захисники… наші відважні Воїни… вони героїчно віддали життя за Україну. Їх подвиг неоціненний. Їхньою кров’ю омита наша держава. Вони вже вплинули на душі та серця і впливатимуть надалі…

Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини, а коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Хлопці поклали свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Не просто кажуть у народі: «Поки нас пам’ятають – ми живі». Герої назавжди будуть в нашій пам’яті, в наших серцях і душах.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано