A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Конфедерацією роботодавців України розроблено детальний Посібник із працевлаштування осіб з інвалідністю

Дата: 08.02.2024 17:11
Кількість переглядів: 68

В умовах воєнного стану чималих змін зазнає суспільство в цілому, соціальна сфера, і, насамперед, ринок праці. Левова частка цих змін стосується питання працевлаштування соціально незахищених категорій населення, зокрема осіб з інвалідністю.

Конфедерацією роботодавців України розроблено детальний Посібник із працевлаштування осіб з інвалідністю, який є частиною проєкту “РАЗОМ”.

Проєкт “РАЗОМ” поєднує у собі інформаційно-консультаційну платформу та аналітичну систему, а також пропонує огляд кращого міжнародного досвіду і відео з кращими практиками працевлаштування людей з особливими потребами в українських компаніях. Зазначений проєкт реалізовано за підтримки Міжнародної організації праці (https://pwd.employers.org.ua/).

Загалом у посібнику зібрана вся необхідна інформація для підвищення поінформованості роботодавців та фахівців з працевлаштування щодо процедури – від пошуку кандидатів до працевлаштування. Посібник розміщений на платформі “РАЗОМ” в цифровому форматі, де він буде постійно оновлюватись із урахуванням актуального законодавства, яке стрімко адаптується під нагальні потреби (https://bit.ly/46nqx0p).

Також у Посібнику ви зможете знайти:

 ➡ вимоги до роботодавців щодо обов’язку працевлаштування людей з інвалідністю;

➡ відповідальність роботодавців за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю;

➡ переваги та стимули для роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю;

➡ підбір працівників з інвалідністю та поради щодо організації праці таких осіб.

Слід зазначити, що роботодавці, які забезпечили виконання нормативу робочих місць для забезпечення працевлаштування осіб з інвалідністю та хочуть створити додаткові робочі місця для цієї категорії осіб, можуть претендувати на різні види підтримки, з якими можна ознайомитись за посиланням: https://pwd.employers.org.ua/ua/about/.

“Всі сторони повинні навчатись. Бізнес мало знає про людей з інвалідністю, відсутній значний обсяг необхідної інформації. Люди з інвалідністю повинні навчатись і пропонувати себе на ринку праці. Потрібна співпраця, щоб почути один одного. В Україні є достатньо багато бар‘єрів, які потрібно здолати. Це упередження, що людина з інвалідністю не може бути ефективною. Це невпевненість людини з інвалідністю у своїх силах”, – розповів Олексій Мірошниченко.

Платформа “РАЗОМ” представляє інтерес для тих роботодавців і фахівців з управління персоналом, які хочуть мати загальне уявлення про нову систему.

Посібник може бути використаний під час організації трудових відносин на підприємствах, в установах та організаціях будь-якої форми власності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано