A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

На Хмельниччині зафіксовано перевищення епідпорогу

Дата: 01.02.2024 15:50
Кількість переглядів: 62

На 4-му тижні 2024 року, з 22 до 28 січня, у Хмельницькій області зафіксовано 10604 випадки захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19. У порівнянні з попереднім тижнем, кількість нових випадків зросла на дві третини. Відтак, епідемічний поріг в краї перевищено на понад 36 %.

Найбільше пацієнтів, котрі зверталися до лікарів з грипом, ГРВІ та COVID-19, – у віковій категорії від 5 до 17 років. Вони становлять третину від загальної кількості зареєстрованих випадків. Ще одна третина – хворі працездатного віку від 30 до 64 років.

За потреби, керівники громади мають право вживати застережних заходів, керуючись наказом МОЗ України від 17.05.2019 року № 1126 «Про затвердження Порядку організації проведення епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, заходів з готовності в міжепідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ» та Комплексним планом заходів щодо боротьби та профілактики грипу, ГРВІ та COVID-19 у Хмельницькій області на епідсезон 2023-2024 р.р.

Щоб зменшити вірогідність занедужати на грип, ГРВІ та COVID-19 головний рекомендуємо дотримуватись протиепідемічних заходів: уникати місць масового перебування людей, за потреби – одягати маски, ретельно мити та дезинфікувати руки, вакцинуватися. А якщо захворіли – залишатися вдома, повідомити про захворювання свого сімейного лікаря й дотримуватися усіх його рекомендацій.

До слова у закладах освіти Староостропільської громади кількість хворих здобувачів 15 % від загальної кількості.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано