A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Сільський голова взяв участь у онлайн-нараді ОВА з начальниками РВА та головами територіальних громад області

Дата: 19.11.2023 14:06
Кількість переглядів: 55

16 листопада в обласній військовій адміністрації під головуванням першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна відбулася онлайн-нарада з начальниками РВА та головами територіальних громад області щодо обговорення актуальних питань сьогодення Хмельниччини. До розмови долучилися заступники начальника та керівник апарату ОВА.

Всього на обговорення було винесено 11 важливих питань, що стосуються основних сфер життєдіяльності області. Так, у фокусі уваги були теми безпеки жителів області, формування обласного бюджету та раціонального використання цих коштів за принципом “Прозорості та підзвітності”, піклування про внутрішньо переміщених осіб, а також розвитку агропромислового комплексу.

Розпочав засідання Сергій Тюрін із питання щодо організації роботи зі створення місцевої автоматизованої системи оповіщення в громадах. Так, зазначив він, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України до грудня 2024 року мають бути створені та введені в експлуатацію територіальна та місцева автоматизована система централізованого оповіщення. Такі системи – це комплекс організаційно-технічних заходів, апаратури і технічних засобів оповіщення, засобів та каналів зв’язку, мереж дротового, радіо, телевізійного мовлення, призначених для своєчасного доведення сигналів та інформації з питань цивільного захисту до центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій та населення.

Фото без опису

Наступне питання безпекової сфери стосувалося утримання фонду захисних споруд цивільного захисту в готовності до використання за призначенням. “Необхідність безпечного та надійного укриття для населення під час сигналу “Повітряна тривога” особливо в закладах з масовим перебуванням людей на сьогодні залишається одним із пріоритетних завдань,” – звернув увагу очільник області.

Варто додати, що в поточному році органами місцевого самоврядування спільно з власниками об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту була проведена певна робота щодо приведення захисних споруд цивільного захисту в готовність до використання. На фінансування робіт з проведення капітальних та поточних ремонтів з бюджетів всіх рівнів виділено: 87,6 млн. грн., на будівництво нових захисних споруд – 78,5 млн. грн., на закупівлю швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту – 30,7 млн. грн.

Однією із найважливіших тем обговорення на нараді стало питання формування місцевих бюджетів на 2024 рік. Сергій Тюрін наголосив, що при формуванні бюджету на наступний рік, основною умовою є збереження України у війні проти росії, тому усі фінанси, які можна направити на підтримку Сил оборони, будуть задіяні саме в цьому напрямку. Так, з метою сприяння у здійсненні контролю за належним використанням коштів в області діє робоча група “Прозорість та підзвітність” при ОВА, яка слідкуватиме за раціональним використанням коштів державного та місцевих бюджетів в умовах воєнного стану.

Фото без опису

Далі в ході засідання заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв доручив головам територіальних громад надати інформацію про місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб задля їх подальшого включення до реєстру місць тимчасового проживання. “Формування такого реєстру надасть можливість вести ефективну співпрацю із міжнародними партнерами та донорами, які допоможуть наростити матеріально-технічне забезпечення місць розміщення ВПО та проводити там ремонтні роботи для покращення житлових умов,” – додав він.

Фото без опису

Заключним питанням засідання став розгляд програми розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2023-2027 роки, про що розповів заступник начальника ОВА Володимир Білик. Як зазначив посадовець, загалом цією програмою передбачено 9 напрямів фінансування, але з обласного бюджету на 2023 рік було виділено 4,5 млн гривень лише на 4 з них, а саме – часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання, технологічного обладнання для виробництва та переробки сільськогосподарської продукції – 2 млн 850 тис гривень; бюджетна дотація за утримання телиць у віці з 12 до 18 місяців – 1 млн 098 тис гривень; компенсація вартості придбаного високорепродукційного, сертифікованого насіння нішевих культур та лікарських культур вітчизняного виробництва – 52 тис гривень; підготовка та перепідготовка робітничих кадрів на базі закладів аграрної освіти, у тому числі на базі Хмельницького обласного навчально-курсового комбінату – 500 тис гривень.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано