A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Наголос: громадяни мають можливість у форматі 24/7 повідомляти податкову службу про відомі факти порушень законодавства про працю

Дата: 02.11.2023 10:18
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Головне управління ДПС у Хмельницькій області звертає увагу: громадяни мають можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі використання суб’єктом господарювання найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин. 

Адже практика свідчить, що легалізація «тіньової» зайнятості та заробітної плати - це соціальна і економічна проблема сьогодення. Погоджуючись на неоформлені трудові відносини, працівники підпадають під ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом.  

Неофіційне працевлаштування для працівника - це відсутність соціальних гарантій: права на відпустку, у т.ч. у зв’язку з вагітністю і пологами; права на оплату листка непрацездатності; права на виплату вихідної допомоги при звільнені з роботи; права на призначення пенсійного забезпечення залежно від трудового стажу; права на збільшений розмір допомоги з безробіття; права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань, отримання страхових виплат у разі травмувань чи профзахворювань та інше.

Своєчасність та повна сплата єдиного соціального внеску роботодавцем має безпосередній вплив на розмір пенсії пенсіонерів, які отримують її вже сьогодні, та тих хто отримуватиме її в майбутньому.  

Для реалізації своїх прав та забезпечення оптимального рівня свого майбутнього наймані працівники повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору та повідомлення до територіального органу державної податкової служби про прийняття на роботу і сплати за працівника єдиного соціального внеску.  

Офіційне працевлаштування також гарантує роботодавцю: матеріальну відповідальність працівника, праця якого передбачає обслуговування товарно-матеріальних цінностей; трудову дисципліну в колективі; можливість у судовому порядку відстоювати свої порушені права та законні інтереси. 

Порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками включає три основні кроки: укладення трудового договору; оформлення наказу про прийняття на роботу; повідомлення Державної податкової служби. 

Своєчасне оформлення трудових відносин – це запорука фінансової стабільності бізнесу. До того ж, фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано