A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Прокурори Хмельницької окружної прокуратури продовжують роботу щодо конфіскації земельних ділянок у громадян російської федерації та республіки білорусь

Дата: 01.11.2023 12:03
Кількість переглядів: 68

           Прокурорами Хмельницької окружної прокуратури продовжується системна робота щодо виявлення та відповідного реагування заходами представницького характеру на факти незаконного набуття, використання та розпорядження земельними ділянками сільськогосподарського призначення іноземними громадянами та особами без громадянства.

Так, упродовж 2023 року до суду заявлено 26 позовів про конфіскацію земельних ділянок у громадян російської федерації та республіки білорусь загальною площею 38 га вартістю 1 млн 930 тис грн.

 Ці земельні ділянки набуті ними в порядку спадкування.

 Відповідно до закону землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. У разі невиконання цієї вимоги така ділянка підлягає конфіскації за рішенням суду.

 На даний час судами задоволено 21  позов у цій сфері. Конфісковано у власність держави 24,3 га землі вартістю понад 1 млн гривень, інші перебувають на розгляді в судах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано