Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Відновлюється обов’язковість подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Дата: 24.10.2023 12:45
Кількість переглядів: 89

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України від 20.09.2023 № 3384-IX «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» (далі – Закон), який відновлює обов’язковість подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Кампанія декларування за 2021-2022 роки триватиме до 31 січня 2024 року. До зазначеної дати декларанти мають подати декларації за відповідні звітні періоди, у тому числі для проведення спецперевірок, крім тих осіб, які подали їх добровільно раніше.

Суб’єкти декларування, які вже подали декларації за 2021-2022 роки, у період з 24 лютого 2022 року по 11 жовтня 2023 року включно, мають право їх виправити. Для цього не пізніше 25 жовтня 2023 року їм необхідно з письмовим листом довільної форми звернутися до НАЗК з проханням забезпечити можливість подати виправлену декларацію. Після чого зазначені особи зможуть один раз упродовж 30 календарних днів (з дня відкриття доступу) подати виправлені декларації за ці періоди. Про надання такої можливості декларантам буде повідомлено в їх персональні електронні кабінети у Реєстрі декларацій, без направлення офіційного листа.
Звертаємо увагу, що Законом також відновлено з 12 жовтня 2023 року обов’язок державних службовців категорії «А» та «Б» подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.
Такі повідомлення необхідно подавати протягом 10 днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів (134 200 грн у 2023 році), встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

Також, Законом відновлено подачу повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку – нерезидента вище зазначеними особам – двадцятиденний термін після настання зазначених обставин.
З метою забезпечення дотримання своєчасного подання та внесення змін у відповідні декларації, які вже раніше були подані, просимо довести зазначену у цьому листі інформацію своїм працівникам у найкоротші терміни.
Для правильного заповнення відповідних декларацій суб’єктами декларування пропонуємо ознайомитися із роз’ясненнями на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції у розділі База знань (https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано