A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Сьогодні свій сторічний ювілей відзначає Коржівська сільська бібліотека

Дата: 30.09.2023 12:34
Кількість переглядів: 84

Прекрасне над Случем село ...

В обіймах річка синьоока          

Духм'яно на весні цвіло             

Заможно і широко                      

І розквітає на землі                    

Село прекраснеє Коржівка ...    

Саме такими словами описала село Коржівку наша письменниця Катерина Волченко. Сьогодні, у Всеукраїнський день бібліотек, відзначає свій сторічний ювілей Коржівська сільська бібілотека.

Бібліотека - це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам'ятаймо, що у давнину  бібліотеку називали "дім життя", "притулок мудрості", "аптека душі". Адже дійсно це те місце, де можна духовно відпочити.

Коржівська бібліотека почала своє існування в далекому 1923 році, як хата-читальня. В ній знаходився один дубовий стіл. На цьому столі розкладали 20 брошур та 8 газет, які отримували раз в тиждень з міста Любар. До 1923 року в Коржівці лише один житель отримував газету, але із утворенням хати-читальні грамотність місцевих жителів зросла. В 1935 році була розібрана місцева церква і з її матеріалів збудували клуб, який почав діяти з 1936 року. Цього ж року в приміщення сільського клубу перенесено хату-читальню. Таким чином утворилася клубна бібілотека, яка діяла по 1966 рік. В 1969 році організовано сільську бібліотеку.

З 1969 по 1979 рік бібліотекарем працювала Заєць Анна Денисівна, потім Лисюк Анатолій Дмитрович та Поліщук Тетяна Вікторівна. Зараз бібліотекарем працює молода, креативна та харизматична Лисюк Юлія Юріївна.

Сьогодні привітали бібліотеку з поважним ювілеєм в.о. обов'язки начальника відділу освіти та культури Наталія Лошак, директор Левківського будинку культури Катерина Коломієць, художній керівник Левківського будинку культури Володимир Мудраков, бібліотекар Левківської бібліотеки Іванна Матер'ян, директор Махаринецького будинку культури Тетяна Футорна та місцевий поет Володимир Чубенко.

Дякуємо Аркадію Лисюку - директору Коржівського будинку культури, Юлії Лисюк бібліотекарю Коржівської бібліотеки та юним жителям Коржівки за теплу зустріч та позитивні емоції; воїнам ЗСУ, що зробили цю зустріч без тривог.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано