Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Сімейний патронат – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім'ї

Дата: 31.07.2023 14:45
Кількість переглядів: 77

Сімейний патронат – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім'ї, яка передбачає: тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім'ї патронатних вихователів; комплексну підтримку батьків дитини у вирішенні сімейних проблем та подоланні складних життєвих обставин; за неможливості повернення дитини у свою сім'ю – пошук для неї нової люблячої родини.

Сім'я патронатних вихователів може надати дитині в екстреному режимі «дах над головою», тимчасово прихистити до повернення у біологічну сім'ю або до усиновлення. Також дорослі можуть оцінити стан і розвиток дитини, допомогти в її реабілітації після насилля, жорстокого поводження, педагогічної занедбаності.

Патронатний вихователь – це спеціаліст, який пройшов навчання за спеціальною програмою підготовки кандидатів та на договірній основі здійснює догляд, виховання та забезпечує реабілітацію тимчасово влаштованих в його сім'ю дітей, несе відповідальність за їх життя та здоров'я в період надання цим дітям послуги сімейного патронату. Такі люди отримують зарплату у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

Більш детальну інформацію дізнавайтесь у спеціалістів служби у справах дітей за адресою вул. Центральна, 9, с. Сербинівка, Хмельницького р/н, Хмельницької обл.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано