A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Для військовослужбовців які були мобілізовані та військовослужбовців які служать за контрактом з’явилась нова підстава звільнення з військової служби.

Дата: 25.07.2023 14:17
Кількість переглядів: 99

У зв’язку із внесенням змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану та набуття чинності Закону №3096-IX від 03.05.2023 року, юристи Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги повідомляють.

Дійсно, військовослужбовці які були мобілізовані та військовослужбовціві які служать за контрактом можуть бути звільненні за умови якщо їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

 Щоб звільнитися, військовослужбовцю необхідно подати по команді рапорт, до якого долучити належним чином засвідчені копії документів, які підтверджують підставу для звільнення:

 

  1. Документи, що підтверджують родинні зв’язки військовослужбовця з особою, яка загинула;

 

  1. Документи, що підтверджують обставини загибелі чи зникнення безвісти, це можуть бути:

 

-  лікарське свідоцтво про смерть якщо близький родич загинув;

-  свідоцтво про смерть (в тому випадку коли тіло загиблого не змогли забрати з території де ведуться бойові дії або з тимчасово окупованої території);

-  рішення суду про встановлення факту смерті;

-  витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань;

-  повідомлення сім’ї про зниклого безвісти або акт службового розслідування за фактом зникнення та ін.  

 

  Нагадуємо, отримати правову інформацію або роз’яснення з правових питань можна за безкоштовним номером 0800213103. Також безоплатну правову допомогу можна отримати у Старокостянтинівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Старокостянтинів, вул. Миру, 36, тел. (03854)4- 54- 75.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано