A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Арешт рахунків громадян України під час воєнного стану.

Дата: 19.06.2023 13:19
Кількість переглядів: 81

Неопоодинокі випадки звернення громадян до Старокостянтинівського  місцевого центру з надання  безоплатної  вторинної правової допомоги по питанню, чи законні дії державної виконачочої служби по блокуванню рахунків,  на які накладено арешт  в рамках виконавчого провадження

    Проаналізувавши останні зміни законодавства, а саме Закон України “Про внесення змін до деяких  законів України щодо  окремих особливостей  організації  примусового виконання судових рішень та рішень  інших органів під час воєнного стану”, юристи Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зазначають.

  Дійсно,  рахунки  українців  почали  масово блокувати  співробітники  органів Державної виконавчої  служби по причині припинення дії з 09 травня 2023 року Постанови  Кабінету  Міністрів України  № 198-р, яка дозволяла особам здійснювати видаткові операції зі своїх рахунків, на які накладено арешт в рамках виконавчого провадження якщо їх заборгованість  не перевищувала  100 тис. грн.  по причині  набуття   чинності  Закону України “Про внесення змін до деяких  законів України щодо  окремих особливостей  організації  примусового виконання судових  рішень  та рішень  інших органів під час воєнного стану”, який СКАСУВАВ  дію вище вказаної  постанови.

Раніше, під час дії воєнного стану була можливість вільно  користуватись своїми коштами  на рахунках, якщо  сума заборгованості  за виконавчим провадженням не перевищувала 100 тис. грн. Проте на даний час українські  банки  блокуватимуть рахунки громадян  на запити виконавчої  служби.

Однак в межах   нового  закону клієнтам дозволено користуватись сумою  у розмірі  2 мінімальних  заробітних плат ( 13,4 тисячі гривень).

Але це відбувається за однієї умови - клієнт банку  повинен звернутися до виконавця із заявою, який зі свого боку  повинен надіслати до фінансової  установи постанову на зняття арешту на цю суму.

Важливо зазначити! Зняття арешту відбувається лише з одного рахунку! Звертаючись до виконавця, який наклав арешт на рахунок необхідно подати заяву про визначення поточного рахунку для здійснення видаткових операцій. У заяві обов’язково зазначається номер поточного рахунку та назву банку, де цей рахунок відкрито.

Нагадуємо! Отримати правову інформацію або роз’яснення з правових питань можна за безкоштовним номером 0800213103/

Також безоплатну правову допомогу можна отримати у Старокостянтинівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Старокостянтинів, вул. Миру, 36, тел. (03854)4- 54- 75

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано