A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

23 травня – День Героїв

Дата: 23.05.2023 14:36
Кількість переглядів: 55

І хоча ця дата поки не увійшла до офіційного календаря державних свят – сьогодні в українському суспільстві вшановують усіх борців за незалежну Україну.

Зокрема, тих, хто самовіддано й жертовно боровся за українську державу у XX столітті – воїнів армії Української народної республіки, Української Галицької армії, членів Організації українських націоналістів, воїнів Української повстанської армії... А також усіх героїв, які відстоювали і відстоюють незалежність України на полях битв сучасної російсько-української війни.

Ідея пам’ятної дати, яка б вшановувала борців-героїв, зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни. Її запровадили постановою другого Великого збору ОУН у квітні 1941 року. Згодом День Героїв відзначала українська діаспора.

Чому саме 23 травня? У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський. 23 травня 1938-го та 25 травня 1926 року були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра.

У незалежній Україні День Героїв 23 травня стали відзначати більшою мірою після нападу Росії в 2014 році. Адже наш сьогоднішній спротив військовій агресії – це спільна справа сотень тисяч українців, які героїчно стали на захист своєї країни. Це величезна кількість героїчних вчинків та історій.

Героїв потрібно памʼятати.

Ними треба пишатися.

Їм слід віддавати належну шану.

#ДеньГероїв

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано