A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Компенсація роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Дата: 26.04.2023 14:20
Кількість переглядів: 178

Державна служба зайнятості пропонує вам скористатися програмами з надання компенсацій на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб:

  1.  Програма з надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб(постанова КМУ від 08 вересня 2015 року № 696).

Роботодавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) за направленням центру зайнятості на умовах строкового трудового договору,для отримання компенсації повинен протягом 2-х місяців з дня працевлаштування ВПО звернутися до центру зайнятості.Перелік документів для отримання компенсації:

 ➡ заява про компенсацію витрат на оплату праці у довільній формі; 

 ➡ копія трудового договору між роботодавцем та робітником;

 ➡ розпорядчий акт про прийняття на роботу.

Розмір компенсації: фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

Тривалість компенсації: не більше 6-ти місяців з дня працевлаштування ВПО.

  1. Програма з надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні(постанова КМУвід 20 березня 2022 р. № 331). 

Право на отримання такого виду компенсації надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом.Подати заяву можна не раніше, ніж після 5-ти робочих днів з дня працевлаштування ВПО.Перелік документівдля отримання компенсації:

 ➡ заява затверджена Державним центром зайнятості;

 ➡ копія наказу про працевлаштування ВПО;

 ➡ відомості про працівника (прізвище, ім’я, по-батькові, номер паспорта, ідентифікаційний код);

 ➡ копія довідки про взяття на облік ВПО.

Документи можна подати через порталДІЯ, надіслати наелектронну пошту центру зайнятості, або особисто підійти до фахівця.

Розмір компенсації: 6700 гривень щомісяця за працевлаштовану ВПО.

Тривалість компенсації: не більше 2-х місяців з дня працевлаштування особи.

До відома: станом на 25 квітня 2023 року на обліку у Хмельницькій обласній службі зайнятості перебуває 960 внутрішньо переміщених осіб, працевлаштовано – 132 особи. Більше інформації на сайтіДержавного центру зайнятостіу розділі «роботодавцям». Довідки за телефоном: (0382)79-57-40, (093)027-05-11. Телеграм-чат «Підтримка ДСЗ Хмельницький»https://t.me/Pidtrimka_DCZ_Khmelnitsky.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано