A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Результативні показники діяльності Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за І квартал 2023 року.

Дата: 13.04.2023 13:33
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

За період з 2 січня по 31 березня 2023 року Старокостянтинівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, що є його відокремленими структурними підрозділами, зареєстровано 1090 звернень громадян. 1018 осіб отримали юридичні консультації та допомогу у складенні заяв правового характеру; 72 громадянина подали звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги (складення процесуальних документів та здійснення представництва їх інтересів у судах). 562 звернення надійшло від чоловіків і 528 звернень - від жінок.

Найбільша кількість письмових звернень, на підставі яких прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги надійшла від ветеранів війни - учасників бойових дій (29). Також письмові звернення надходили від малозабезпечених осіб (14), осіб з інвалідністю (10), осіб, постраждалих від домашнього насильства (6), внутрішньо переміщених осіб (12), дітей (0), осіб, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною (0), власників земельних ділянок, що проживають у сільській місцевості (0).

Середній вік клієнтів, що звернулися до місцевого центру становить 35-60 років (533 громадянина). Тих, кому від 18 до 35 років - 347 громадян; 203 громадянина старших за 60 років та 5 осіб молодших 18 років.

Питання, з якими громадяни зверталися за безоплатною правовою допомогою, найчастіше стосувалися адміністративного, цивільного, сімейного, житлового, спадкового, земельного, трудового права та соціального забезпечення.

Крім того, Старокостянтинівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги за звітний період:

- забезпечено роботу 8 виїзних та 32 постійних консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги;

 - надано методичну допомогу 6 органам місцевого самоврядування та установам-провайдерам БПД (громадським організаціям, волонтерським рухам, юридичним особам приватного права), з якими налагоджено співпрацю щодо надання безоплатної правової допомоги;

 - проведено 62 правопросвітницьких заходи (семінарів, лекцій, круглих столів, вікторин, вуличного інформування);

- розміщено 44 інформаційних матеріали з питань надання правової допомоги у місцевих ЗМІ.

Нагадуємо, отримати правову інформацію або роз’яснення з правових питань можна за безкоштовним номером 0800213103. Також безоплатну правову допомогу можна отримати у Старокостянтинівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Старокостянтинів, вул. Миру, 36, тел. (03854)4- 54- 75, 068 788 80 41.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано