A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПСИХОЕМОЦІЙНА ПІДТРИМКА: ЗАНЯТТЯ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВІДНОВИТИ РЕСУРСНІСТЬ

Дата: 03.03.2023 12:36
Кількість переглядів: 94

З турботою про батьків та освітян, які підтримують зв’язок з вихованцями, педагоги та дитячі психологи за сприяння Міністерства освіти і науки України запустили телеграм-канал «Підтримай дитину» та «Подбай про себе», де ви зможете знайти поради, техніки, прості рекомендації, ігри та розвивальні вправи, які можна виконувати у сховищі, вдома чи під час евакуації. Матеріали публікуються щоденно.

Сьогодні чимало українців відчувають пригнічення та страх. Саме тому пропонуємо заняття, які допоможуть відновити ресурсність і налагодити психоемоційний стан.

  • Творчість. Малюйте, танцюйте, співайте, вишивайте, прикрашайте оселю – робіть усе, в чому черпаєте наснагу! Саме задоволення від процесу допомагає відновитися і наповнитися силами. 
  • Приділіть час собі. Поміркуйте, як ви можете це здійснити: спорт, приймання ванної, зміни у зовнішньому вигляді, чашка особливої кави тощо. 
  • Самотність. Знайдіть можливість побути наодинці. Це допоможе налагодити зв‘язок із собою та відпочити.
  • Додержання режиму. Дозвольте собі поспати трохи більше, ніж зазвичай. Пам‘ятайте про питний режим та якісне харчування.
  • Натхнення. У кожного воно своє: спів пташок, прогулянка у парку, цікава книжка, музика тощо. Визначте, що надихає саме вас.
  • Якщо ви знесиленні, спробуйте просто відпочити. Дозвольте собі нічого не робити. Це нормально, скажіть собі.

Також спільно з онлайн-платформою «Creative Practice» створено анімаційний ролик «Як говорити з дитиною про війну» – 7 порад від психологів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано