A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Публічне представлення звіту про виконання обласного бюджету за 2022 рік

Дата: 01.03.2023 14:31
Кількість переглядів: 97

28 лютого під час колегії обласної військової адміністрації директор Департаменту фінансів ОВА Сергій Пенюшкевич представив до уваги присутніх публічний звіт про виконання обласного бюджету за 2022 рік. 

Фото без опису

 

 Головні тези доповіді:

 ➡ Доходи загального фонду місцевих бюджетів за 2022 рік виконано на 111,9% (+1 272,8 млн грн). Забезпечили виконання річних планових призначень 3 райони, 43 територіальні громади та обласний бюджет.

➡ До загального фонду обласного бюджету в минулому році надійшло доходів (без врахування трансфертів) в сумі 1 844,9 млн грн, що становить 115,6% (+249,5 млн грн) до обсягів, затверджених на 2022 рік.

➡ Основним джерелом надходжень обласного бюджету є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого становить 92,6 % в структурі доходів загального фонду. За 2022 рік надходження податку склали 1 709,1 млн грн, що становить 117,8% до річних планових призначень.

 ➡ До спеціального фонду доходної частини обласного бюджету (без врахування трансфертів) надійшло 474,2 млн грн, що становить 258,5% (+ 290,8 млн грн) до річних планових призначень. По всіх джерелах надходжень спеціального фонду у 2022 році забезпечено виконання затверджених планових показників.

 ➡ Передбачені Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» суми базової дотації (49,5 млн грн), додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я (112,4 млн грн), додаткової дотації на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії (63,7 млн грн), додаткової дотації для надання компенсації закладам комунальної форми власності, закладам освіти державної форми власності, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, закладам спільної власності територіальних громад області, що перебувають в управлінні обласних рад (21,4 млн грн), перераховані обласному бюджету в повному обсязі.

 ➡ Одержано субвенцій з державного бюджету у сумі 874,3 млн грн або 46,7% до річних планових призначень та  з місцевих бюджетів у сумі 19,8 млн грн або 99,5% до річних планових призначень.

 ➡ Видатки обласного бюджету по загальному та спеціальному фондах у 2022 році виконано в сумі 3 015,4 млн. грн, що на 32,7% або на 1 464,1 млн. грн менше відповідного показника 2021 року. По загальному фонду виконання склало 2 166,4 млн. грн (+7,2%), по спеціальному фонду – 849,0  тис. грн      (-65,5%).

 ➡ Традиційно, як і в попередні роки, приділялась увага соціальній підтримці окремих категорій населення області. Це – малозабезпечені громадяни, особи, які потребували дороговартісного лікування, учасники антитерористичної операції. Тому, з обласного бюджету на цю мету було використано 12 млн.грн, за рахунок яких було надано допомог і компенсацій 4278 особам.

 ➡ Майже 36 млн.грн було спрямовано на заробітну плату педагогічних працівників обласних закладів освіти та медичних працівників обласних лікувальних закладів, які залишились на фінансуванні з обласного бюджету.

Фото без опису

Підсумовуючи сказане, начальник ОВА Сергій Гамалій відмітив, що незважаючи на те, що в минулому році економіка області функціонувала в умовах безпрецедентних викликів, а саме: масового переміщення населення, пошкодження інфраструктури, економічного спаду ділової активності частини суб’єктів господарювання, малого та середнього бізнесу, обласною військовою адміністрацією разом з органами місцевого самоврядування та податковою інспекцією забезпечено виконання як зведеного бюджету області, так і обласного бюджету. За його словами, це дозволило забезпечити виплату заробітної плати у повному обсязі, профінансувати усі захищені видатки та споживання енергоносіїв, не допустивши простроченої кредиторської заборгованості.

Крім того, враховуючи обмеження особливого режиму в умовах воєнного стану, був виділений фінансовий ресурс для вирішення нагальних проблемних питань обласних бюджетних установ, зокрема на закупівлю та монтаж систем постачання медичного кисню, медичного обладнання, проведення невідкладних аварійно-відновлюваних робіт з виведення із аварійного стану окремих об’єктів, підготовку об’єктів до опалювального сезону, заходи з енергозбереження та протипожежної безпеки.

“Залишається чимало проблем, які необхідно буде вирішити вже у поточному році, що вимагатиме значних фінансових вкладень. Тому маємо організувати ефективну роботу з наповнення місцевих бюджетів, уточнення їх показників. Упевнений, що ці зусилля будуть результативними і дадуть змогу забезпечити сталий економічний розвиток області та покращити життя подолян, незважаючи на російську агресію”, – зазначив начальник ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано