A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

З понеділка на Хмельниччині діятиме 6 черг погодинних відключень

Дата: 29.01.2023 11:29
Кількість переглядів: 115

З понеділка, 30 січня, графік погодинних відключень діятиме за схемою "6 на 3", тобто відключення триватимуть 6 годин, після чого електрична енергія розподілятиметься 3 години.

Про це повідомляє "Хмельницькобленерго".

За словами енергетиків, всіх споживачів області поділено на 6 черг. На період дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його припинення чи скасування, максимальна тривалість перерви в електропостачанні споживачів під час застосування ГПВ не може перевищувати шість годин. Але з можливим відхиленням в сторону збільшення – не більше, ніж на одну годину, незалежно від температури зовнішнього повітря.

Відповідно, відключення з понеділка, 30 січня, відбуватимуться із врахуванням цього розподілу та інструкції.

З понеділка на Хмельниччині діятиме 6 черг погодинних відключень

З понеділка на Хмельниччині діятиме 6 черг погодинних відключень. Фото: АТ "Хмельницькобленерго"

"Запровадження шести черг дасть змогу більш справедливо здійснювати відключення та трохи збільшити час розподілу електричної енергії. Зверніть увагу, наразі Графік погодинних відключень розрахований на схему "6 на 3", тобто відключення триватимуть 6 годин, після чого електрична енергія розподілятиметься 3 години. Причиною такої схеми є ворожі масовані атаки на енергетичні об’єкти. В об’єднаній енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит електричної енергії", — йдеться у повідомлені.

Енергетики запевняють, як тільки ситуація поліпшиться та на Хмельницьку область доведуть більший ліміт – Графік погодинних відключень буде змінено під схему "4 на 4" або ж "4 на 12" (друга цифра це кількість годин розподілу електричної енергії).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано