A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

25 грудня християни відзначають Різдво Христове

Дата: 25.12.2022 13:11
Кількість переглядів: 141

Вифлеємська зірка на небі засяяла і світлом своїм осяяла наші душі, подарувала надію, зміцнила віру, запалила в серцях полум’я любові. З великим Різдвом вас! Нехай те чудове світло зберігає вас на всіх життєвих дорогах, дарує щастя та радість.

25 грудня християни відзначають Різдво Христове, яке вважається одним з найбільш визначних свят в церковному календарі. Це свято часто називають "католицьке Різдво", хоча така назва не зовсім правильна. Всі християни відзначають торжество 25 грудня, але деякі православні користуються при цьому старим григоріанським календарем.

Це свято дуже важливе для українців. З ним пов'язані багато стародавніх українських традицій - різдвяні вертепи, виготовлення дідуха та дитячі колядки. Українці готують різні страви на Різдво, головним з яких є кутя. Також в цю дату відвідують різдвяне богослужіння.

У 2022 році українці зустрінуть свято під час війни, і вихідні на Різдво будуть скасовані. Але окупанти не заберуть у нас свято. Всі віруючі українці на Різдво будуть молитися про перемогу України і відправляти один одному привітання з Різдвом.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано