A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо»: 90-ті роковини Голодомору

Дата: 26.11.2022 17:03
Кількість переглядів: 116

26 листопада Україна і світ вшанують пам’ять жертв Голодомору-геноциду. Цьогорічна кампанія на вшанування пам’яті жертв Голодомору проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!».

Сьогодні український народ вшановує жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Дії російської федерації геноцидного характеру проти українців – це не що інше, як пряме продовження політики російських більшовиків щодо знищення нашого народу. Наслідком злочинних дій путінської росії сьогодні є проблеми продовольчої безпеки у світі та загроза голоду в низці країн. Тому єдиним беззаперечним результатом триваючої боротьби добра і зла має стати перемога України та її союзників над російським загарбником.

Цього дня до пам’ятника “Ангел скорботи” приходять люди, аби згадати та вшанувати пам’ять про кожного, хто загинув від голоду, і передати пам’ять про трагедію наступним поколінням. Представники влади області та міста, духовенства, силових структур та громадськість долучилися до Всеукраїнської хвилини мовчання, помолилися за душі померлих та поклали квітки та колоски до ніг Скорботного ангела.

Також жителі Хмельниччини вчергове провели загальнонаціональну акцію «Запали свічку», і з настанням темряви запалили свічки у своїх оселях. Ці вогники символізують скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів українців та одночасно віру, що подібне ніколи й ніде не має повторитися.

Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв. Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги. Роз’єднаність і непорозуміння стали причиною втрати українцями власної держави у 1920-х, її окупації більшовиками і вчинення злочину геноциду. Але зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. І найголовніше – згуртованість народу. Тому ми вистоїмо й переможемо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано