A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

На Хмельниччині презентували інтерактивну карту потреб ВПО

Дата: 22.10.2022 13:17
Кількість переглядів: 205

Комунікація між громадами та благодійниками, в рамках Партнерського майданчика міжнародної допомоги, уже має позитивні результати. На цьому наголосив заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв під час презентації інтерактивної карти потреб ВПО у Хмельницькій області.

Фото без опису

За словами посадовця, це своєрідний сайт для швидкої та ефективної комунікації між громадами та міжнародними донорськими організаціями. Відтепер громади вноситимуть інформацію до єдиної бази даних про потреби ВПО, які у них проживають, а донори, зі свого боку, пропонують те, чим можуть допомогти. Це дозволить забезпечувати переселенців усіма необхідними речами та продуктами у короткі терміни.

Інформація на карті щодо потреб та кількості внутрішньо переміщених осіб, які проживають у громаді буде оновлюватись раз у два тижні. За цей період представники громад будуть паралельно комунікувати із переміщеними особами на рахунок їх потреб та із донорами, які відгукнуться надати їм допомогу. Тож кожен, хто бажає допомогти внутрішньо переміщеним особам може безкоштовно отримати інформацію, розміщену на інтерактивній карті, яка доступна за посиланням – https://kartapotreb.com.ua/.

Володимир Юр’єв зазначив, що уже активно надходять підтвердження від міжнародних та українських благодійних фондів про готовність співпрацювати із громадами області в тих напрямках, які необхідні їм для забезпечення комфортного життя переміщених осіб.

Фото без опису

“Забезпечення рівними правами та можливостями усіх жителів нашої області – це основне завдання, яке стоїть перед нами. Завдяки тому, що кожен благодійник відтепер може побачити чіткі потреби у громадах області, буде відбуватися безперервне надходження допомоги саме туди, куди це потрібно, – наголосив посадовець. – Також гостро стоїть питання підготовки до зимового періоду. Ворог завдає колосальних збитків нашій економіці та підло б’є по інфраструктурних, енергетичних об’єктах, від чого підготовка до зими ускладняється. Проте, спільними зусиллями та швидкими рішеннями ми даємо ворогу відсіч, а для потребуючих – соціальну підтримку.”

В продовження заходу заступник начальника ОВА вручив подяку від обласної адміністрації партнеру – фонду World Central Kitchen за активну допомогу за весь період війни на території Хмельницької області.

Варто зазначити, що впродовж місяця після попередньої зустрічі робочої групи, також вдалось отримали допомогу від інших фондів: Швейцарський фонд ТЕР ДЕЗ ОМ (TERRE DES HOMMES UKRAINE), АКТЕД (французька неурядова організація ACTED), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у партнерстві з благодійним фондом «Право на захист» та фондом Рокада.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано