A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

На Хмельниччині з робочим візитом перебуває Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Дата: 21.09.2022 17:47
Кількість переглядів: 253

Формування безпекової ситуації в навчальних закладах під час освітнього процесу 2022/2023 роках залишається одним із ключових напрямків роботи ОВА. Аби ознайомитись із станом готовності освітньої галузі Хмельниччини до навчального року в умовах воєнного стану з робочим візитом прибув міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Фото без опису

Робочий візит Міністра розпочався з наради, під час якої Сергій Гамалій поінформував, що наразі 67% освітніх закладів області забезпечено захисними спорудами та розпочали навчання в очному та змішаному форматах, в інших – організовано дистанційну форму навчання.

Хмельниччина стала другою домівкою для людей, які покинули свої домівки тікаючи від жахіть війни. “Ми не лише надали їм прихисток, а й намагаємось забезпечити їм належні умови для проживання, навчання та працевлаштування, – зазначив очільник ОВА. – На сьогодні 5809 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб навчаються в 752 закладах освіти області: 4557 в школах, 1200 в садочках, 20 – в вишах, 15 – в закладах передвищої освіти, 17 – професійно-технічної. Також  у минулому навчальному році було працевлаштовано 6 вчителів та 20 педагогів з числа внутрішньо переміщених осіб.”

Фото без опису

Також на Хмельниччині функціонує освітній Хаб, де надаються освітні, психологічні послуги населенню в тому числі для ВПО, зокрема це – 16 послуг для дорослих та до 15 послуг для дітей та молоді. Програми навчання уже пройшли понад 150 слухачів. Загалом Освітній Хаб Хмельниччини допоміг 7-ми тисячам  внутрішньо переміщеним особам.

Фото без опису

Принагідно Сергій Шкарлет подякував за організацію освітнього Хабу на Хмельниччині, який став першим і єдиним в Європі. За його зразком уже створено 16 хабів не лише в Україні, а й в містах Європи таких, як Женева, Софія, Варшава, Париж, Будапешт та інші. “Це надзвичайно глибинна організація роботи щодо залучення наших дітей, викладачів та населення до освітнього процесу. Ми на сьогодні є перші в світі,”- зазначив міністр й додав, що загалом, Україна – перша країна в світі, яка відновила навчальний процес під час війни.

Фото без опису

Також присутні обговорили стратегію формування освітньої галузі з урахуванням умов воєнного стану на найближчі роки.

Далі у ході перебування на Хмельниччині, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет разом з представниками обласної влади відвідали окремі освітні заклади, де проінспектували організацію навчання, зокрема облаштування захисних споруд, облаштування класів та харчування учнів. Також високопосадовець  поспілкувався з педагогічними колективами та дітьми, поцікавився шкільним життям, умовами навчання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано