A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Реабілітаційне лікування – один із головних чинників упередження настання інвалідності та подальшого погіршення стану хворого

Дата: 19.09.2022 16:32
Кількість переглядів: 493

Забезпечення застрахованих осіб, у тому числі потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, медичними та соціальними послугами, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 №1105-ХІV, є одним із пріоритетів роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області.

«Право на отримання реабілітаційного лікування в санаторно-курортних закладах має кожен працюючий українець за наявності медичних показань, направлення відбувається зі стаціонару лікарні», – зазначає начальник управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський. – «Також кожна застрахована особа має право на проходження після стаціонарного лікування оплачуваного курсу реабілітації після отриманих внаслідок бойовий дій травм. За час повномасштабного вторгнення таких потерпілих в Хмельницькій області, на щастя, не має. Забезпечення реабілітацією відбувається за адресним принципом – пацієнт самостійно обирає санаторно-курортний заклад для проходження лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду соціального страхування України. Детальну консультацію із зазначених питань можна отримати в управлінні та його відділеннях».

Телефон гарячої лінії управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області а також адреси та контакти його відділень можна знайти за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/khm/uk/publish/article/110919.

Зазначене реабілітаційне лікування спрямоване на відновлення організму після завершення гострого періоду та часто дозволяє уникнути первинної інвалідності чи перешкодити подальшому погіршенню стану.

Фонд оплачує проходження лікування за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування та/або реабілітаційної допомоги застрахованим особам та членам їх сімей після перенесених захворювань і травм у відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39. Зокрема, у разі наявності ускладнень м’язово-скелетного профілю: це підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних); підгострий період опіків; ревматологічні захворювання. А також нейрореабілітація, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах) та інше.

Застрахована особа направляється на лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за кошти Фонду соціального страхування України за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії лікарні (ЛКК), де перебуває пацієнт. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду.

Саме вчасна реабілітація осіб зі складними патологічними станами є одним із головних чинників упередження настання інвалідності та подальшого відновлення і компенсації порушених функцій організму, соціально-побутового і професійного відновлення хворого. Тож цей напрям залишається одним із найбільш важливих в роботі Фонду соціального страхування України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано