A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Освіта Хмельниччини в період війни: освітяни зібрались на обласну щорічну конференцію

Дата: 31.08.2022 10:49
Кількість переглядів: 161

30 серпня в обласному центрі відбулась щорічна освітня конференція: «Освіта Хмельниччини в період війни: працюємо для перемоги» для керівників місцевих органів управління освітою, закладів освіти обласної комунальної власності. Участь в роботі освітнього форуму взяли начальник ОВА Сергій Гамалій та його заступник Володимир Юр’єв.

Розпочинаючи конференцію, Сергій Гамалій наголосив для присутніх у залі освітян на важливості проведення саме очної форми навчання.

Очільник області зауважив, що сьогодні на плечі влади та освітян лягає величезна відповідальність за майбутнє держави, адже вкрай важливо, щоб кожна сфера діяльності країни працювала не лише так, як в мирний час, а й краще. Тому, аби допомогти нашим дітям та молоді, які на власні очі побачили жахи війни, знайти свій шлях у житті, потрібно створити для них необхідні умови для ефективного та безпечного навчального процесу в умовах воєнного часу.

Фото без опису

“Ми вже пройшли довгий та важкий шлях, і продовжуємо боротися за нашу незалежність. Вважаю, що зараз ми розпочали новий розділ нашої історії, в якому не буде місця для нав’язаних нам брехливих, ворожих ідей стосовно української нації, – зазначив посадовець. – Впевнений, що наші освітяни мають відігравати ключову роль у цьому процесі, адже саме ви разом із батьками формуєте національну самосвідомість наших дітей, які вже за кілька років будуватимуть європейське майбутнє України.”

Фото без опису

Перед початком навчального року питанням, яке найбільше хвилює як вчителів, так і батьків та дітей, є можливість організації офлайн-навчання. За словами заступника голови ОДА Володимира Юр’єва, остаточне рішення щодо формату освітнього процесу в окремих закладах освіти громад області залежатиме виключно від безпекової ситуації та наявності в закладах укриттів, які відповідають вимогам нормативних документів.

Посадовець зауважив, що впродовж літнього періоду була проведена значна робота щодо приведення захисних споруд у закладах освіти у належний стан, та подякував керівництву громад та освітянам, які долучилися до цієї роботи. Володимир Юр’єв наголосив, що усі укриття перевірені комісійно за участю фахівців ДСНС, а тому дозвіл на роботу офлайн отримали лише ті заклади, що відповідають необхідним безпековим нормам. Разом з тим, він додав, що остаточне рішення про формат роботи будуть ухвалювати керівники громад та закладів освіти.

Фото без опису

Продовжуючи роботу освітнього форуму, директор Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА Дарія Басюк окреслила для педагогів області першочергові завдання. За її словами, перш ніж розпочати новий навчальний рік, освітяни області цьогоріч доклали величезних зусиль, аби створити для учнів безпечні умови навчання. В подальшому вони мають належним чином організувати роботу закладів, проявити гнучкий підхід до формування навчальних планів, аби діти у максимально безпечних умовах отримали необхідні знання.

Також під час спілкування з освітянами, представники обласної влади вручили відзнаки обласної адміністрації трудовим педагогічним колективам Хмельниччини за вагомий внесок у створення безпечних умов перебування дітей у закладах освіти, організацію освітнього процесу в умовах воєнного стану та нагородили кращих учнів області за особливі досягнення, та їх наукових керівників.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано