A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ВСТУП-2022: ЗАПИТАННЯ-ВІДПОВІДІ ЩОДО ПІЛЬГОВИХ УМОВ ПОДАВАННЯ ДОКУМЕНТІВ

Дата: 09.08.2022 16:42
Кількість переглядів: 148

Експерти МОН та ДП «Інфоресурс» продовжують надавати актуальні відповіді на запитання щодо вступної кампанії. Наразі публікуємо рекомендації вступникам, які проживали на тимчасово окупованій російською федерацією території України та переселилися з неї на територію України, яка була віднесена до особливо небезпечної, щодо можливості користування спеціальними умовами участі в конкурсному відборі на здобуття вищої освіти. 

За посиланням розміщено відповіді на окремі звернення, які стосуються застосування квоти-2: 

Окремо надамо роз’яснення щодо подавання заяви на вступ тим, кому на запит щодо можливості створення спеціальних умов для проходження НМТ Українським центром оцінювання якості освіти надано відмову в їхньому створенні через відсутність організаційно-технологічних можливостей (категорія 129), але які, попередньо зареєструвавшись для складання НМТ, мали проблеми з відображенням в електронному кабінеті відповідної категорії та не змогли подати заяву на вступ. 

  • Звертається вступниця, яка зареєстрована на тимчасово окупованій території Донецької області (окупована до 24 лютого 2022 року), з 2018 – є внутрішньо переміщеною особою на підконтрольній Україні території, яка з 2022 року входить до переліку особливо небезпечних територій, а у 2022 році вступниця вдруге перемістилася на територію, яка не входить до переліку особливо небезпечних територій. Яку пільгову категорію реєструвати під час подавання документів? 
  • Які граничні терміни зарахування вступників (на основі повної загальної середньої освіти, освітньо-кваліфікаційних рівнів «Молодший спеціаліст», «Молодший бакалавр», «Фаховий молодший бакалавр») за квотою-2 в основному етапі подавання заяв за результатами індивідуальної усної співбесіди та НМТ/ЗНО? 
  • Яким чином особи, які претендують на квоту-2, будуть брати участь у конкурсному відборі, якщо не отримають рекомендацію до зарахування на місця державного (регіонального) замовлення в межах квоти-2? 

З метою забезпечення права на отримання вищої освіти МОН не заперечує щодо приймання заяв від зазначеної категорії вступників до 18:00 11 серпня 2022 року. 

Із роз’ясненням про застосування пільгових категорій в Єдиній державній електронній базі з питань освіти можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, інформацію щодо вступної кампанії потрібно споживати тільки з офіційних джерел.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано