Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПОРАДИ ЩОДО ЗАХИСТУ ДІТЕЙ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ЧЕЛЕНДЖІВ У ІНТЕРНЕТІ

Дата: 30.07.2022 12:27
Кількість переглядів: 205


 

В інтернеті щодня з’являється велика кількість челенджів. Наприклад, нещодавно активно просувався челендж у інстаграмі, у межах якого треба було додати фото свого міста в сторіс із відміткою. Також існують різноманітні інтерактивні тести, як-от «Який ти герой фільму?».

Завдання на перший погляд нічим не відрізняються від тих, що ми та наші діти робимо щодня в інтернеті. Проте поруч із цим криється небезпека, особливо під час війни.

Команда освітнього проєкту #stop_sexтинг пропонує поради щодо захисту дітей від небезпечних челенджів у інтернеті.

Важливим є розвиток навичок критичного мислення дітей і підлітків. У такий спосіб вони можуть ставити під сумнів те, що бачать у інтернеті, навіть якщо це повідомлення чи публікації друзів. Також необхідно навчити дітей критично оцінювати будь-які челенджі та ймовірний вплив на особисте життя та безпеку.

Невіддільною частиною безпеки дітей у інтернеті є зацікавленість батьків у тому, що робить дитина: в які ігри грає, які застосунки використовує, які сайти відвідує та якими челенджами цікавиться.

Дорослі повинні говорити з дітьми та підлітками про ризики в інтернеті. Тоді вони будуть проінформовані, а значить і захищені.

Завдання дорослих – навчити дітей дбати про власну безпеку та безпеку інших. Це також стосується прийняття дитиною переживань інших або оцінка контенту, який дитина планує оприлюднити.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано