A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

АКТУАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ ЩОДО ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ ТА ЗАХИСТУ ДІТЕЙ ВІД СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА В ІНТЕРНЕТІ

Дата: 01.06.2022 14:42
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

До Міжнародного дня захисту дітей команди проєктів #stop_sexтинг і «Час поговорити» діляться ініціативами щодо захисту дітей від сексуального насильства в інтернеті та проведення зустрічей психологічної підтримки. МОН зі #stop_sexтинг постійно розробляє актуальні матеріали, відео та анімації для батьків, учителів та дітей.

  • Інформаційні буклети про онлайн-безпеку під час війни

Команда #stop_sexтинг презентує 2 інформаційні буклети для батьків і вчителів: «Онлайн-злочини за участі дітей під час війни» та «Надмірний час онлайн: ознаки, ризики та як обговорити цю тему з дитиною».

Під час війни значна кількість родин залишилися без фінансових збережень, часом така ситуація може наштовхнути дітей на пошук можливостей заробити «легкі гроші» в мережі: створювати інтимний контент чи допомагати ворогу у наведенні авіаударів. У групі ризику щодо запитів на створення інтимного контенту перебувають дівчата у віці 11-13 років (за статистикою Internet Watch Foundation), а нанесення міток для коригування вогню окупантів є злочином і карається позбавленням волі до 15 років.

Експерти команди #stop_sexтинг поділилися рекомендаціями та легкими вправами про захист дітей «Онлайн-злочини за участі дітей під час війни», які можна завантажити за посиланням.

Зазначимо, що під час війни більшість соціальних контактів серед дітей і дорослих втрачається, що свідчить про активне онлайн-спілкування та пошуки друзів у мережі. Наразі дітям не завжди безпечно знаходитися на вулиці, а навчання переважно відбувається в дистанційному форматі. Батьки втомлені та не завжди можуть приділити час дітям, що призводить до збільшення проведеного часу в інтернеті та відсутності контролю контенту.

Надмірне використання мережі може впливати на психоемоційний стан, здоров’я та розвиток дитини. Інтернет і соцмережі наразі містять багато насильницького контенту, який не лише впливає на поведінку дітей, а й може травмувати на все життя. Батькам і вчителям необхідно контролювати використання мережі дітьми та обмежувати доступ до шкідливого контенту. Рекомендації «Надмірний час онлайн: ознаки, ризики та як обговорити цю тему з дитиною» можна завантажити за посиланням.

  • «Час поговорити»: безкоштовне навчання для батьків і освітян щодо проведення зустрічей підтримки 

Більшість українців наразі стикаються з багатьма викликами: розірвані соціальні контакти, психологічне навантаження та тиск щодо невизначеності, хвилювання за життя близьких і країну, зміни в більшості сфер життя. Ці виклики легше долати разом. Саме тому 6 українок запустили навчання для освітян і батьків «Час поговорити» про створення осередків сили та проведення зустрічей підтримки.

Батьки та освітяни, у яких є сила та психологічний ресурс, можуть бути надійним захистом для дітей, тож організатори запрошують зареєструватися на навчання за посиланням.

  • Програма підвищення кваліфікації для вчителів інформатики «Освічені дорослі – захищені діти»

Запрошуємо вчителів інформатики взяти участь у онлайн-практикумі щодо безпечної онлайн-поведінки дітей і дорослих в умовах війни від освітнього проєкту #stop_sexтинг за підтримки Державної служби якості освіти України та Академії Української преси.

Теми: 

  • «Протидія залученню дітей до протиправної діяльності російськими військовими через інтернет»;
  • «Критична оцінка інформації»;
  • «Налаштування приватності»;
  • «Безпечна поведінка в інтернеті».

Реєстрація триває до 5 червня 2022 року (включно) за посиланням.

  • Digital Youth Forum для учнів 13-18 років

Запрошуємо учнів віком 13-18 років на безкоштовний захід від польської організації Fundacja Dajemy Dzieciom Si??, що відбудеться 3 червня 2022 року в онлайн-режимі.

Digital Youth Forum присвячений освіті у сфері безпечного, креативного та позитивного використання інтернету та нових технологій. Цьогоріч захід буде перекладено українською мовою.

Більш детальна інформація та реєстрація за посиланням.

Довідково

#stop_sexтинг – найбільший в Україні освітній проєкт щодо захисту дітей у інтернеті, що отримав премію Глобального договору ООН і навчив понад 500 тис. дітей і батьків.

«Час поговорити» – це освітній проєкт, що навчає дорослих проводити міні-груп соціальної підтримки.

Нагадаємо, до Міжнародного дня захисту дітей стартував флешмоб для об’єднання маленьких українців.

 

Фото без опису 

 

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано