A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

В ОДА обговорили заходи з протидії пожежам у природних екосистемах Хмельниччини у 2022 році

Дата: 25.05.2022 15:50
Кількість переглядів: 315

Сьогодні заступник голови ОДА Володимир Білик провів спільну нараду із представниками ГУ ДСНС у Хмельницькій області та обласного управління лісового та мисливського господарства. Основна тема обговорення – пріоритетні заходи з організації протидії пожежам у природних екосистемах на території Хмельницької області у 2022 році.

У ході засідання директорка Департаменту природних ресурсів та екології ОДА Ганна Богданович проінформувала присутніх щодо забезпечення пожежної безпеки на територіях національних природних парків Хмельницької області. За словами очільниці Департаменту, природно-заповідний фонд Хмельницької області є унікальним оселищем рідкісних видів флори та фауни, більшість з яких охороняються на міжнародному та європейському рівні і становлять особливу цінність за умов заповідання. Відтак, належна організація комплексу заходів із запобігання виникненню та гасіння пожеж на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду та інших відкритих ділянках місцевості є надзвичайно важливою умовою збереження цих природних багатств.

Продовжуючи нараду, учасники визначили проблемні питання щодо забезпечення пожежної безпеки лісових масивів на території Хмельницької області. Зокрема, було зазначено, що в ході перевірок лісових господарств у 2021 році, надзвичайники виявили низку прогалин у сфері ефективного реагування на ризики виникнення пожеж. Так, на деяких підприємствах виявлено недостатнє забезпечення водою для пожежогасіння, не облаштовано під’їзні майданчики (пірси) для забору води пожежними автомобілями, на пунктах зосередження протипожежного обладнання немає необхідного переліку протипожежного інвентарю тощо. Про всі виявлені недоліки було проінформовано голів територіальних громад.

Як зазначили під час засідання представники Хмельницького ОУЛМГ, наразі на лісогосподарських підприємствах активно триває підготовка до “спекотного сезону”, під час якого зростають ризики виникнення пожеж у лісових масивах. Ведеться робота по боротьбі з порушниками екологічних норм, проводиться роз’яснювальна робота з керівниками сільгосппідприємств та фермерських господарств щодо правил поведінки у пожежонебезпечний період.

Підсумовуючи результати засідання, заступник голови ОДА Володимир Білик наголосив, що для того, щоб Хмельниччина була максимально готова до викликів, які можуть поставити під загрозу знищення природних екосистем області, потрібні спільні скоординовані дії обласної влади, ДСНС, управління лісового та мисливського господарства.  Також посадовець доручив активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадськістю, щоб мешканці області розуміли  важливість дотримання правил пожежної безпеки на природі та своєчасно попереджали служби оперативного реагування про загрозу виникнення пожеж.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано