A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Понад 3800 школярів з постраждалих від війни регіонів долучилися до навчання

Дата: 23.03.2022 12:57
Кількість переглядів: 468

Фото без опису

Майже два тижні минуло з часу відновлення в області навчального процесу в закладах загальної середньої освіти. Усі 579 закладів налагодили дистанційне навчання для своїх учнів, а також для дітей, що переїхали на Хмельниччину з інших регіонів, утікаючи від російської агресії.

Загалом в області до навчального процесу долучилися 3814 діток з числа внутрішньо переміщених осіб. Як повідомляють у Департаменті освіти, науки, молоді і спорту ОВА, найбільше учнів прийняли заклади Хмельницької та Кам’янець-Подільської громад (727 та 477 відповідно). Також по більш ніж півтори сотні дітей навчаються у закладах Теофіпольської, Славутської та Чемеровецької громади. Зауважимо, що до уроків в одному із наших закладів долучилися також троє діток, які наразі перебувають в Луганській області. Таку можливість вони отримали у відповідь на прохання їх матері, що звернулася електронною поштою до нашого Департаменту.

Також з 14 березня відновлено освітній процес у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти області з використанням технологій дистанційного навчання. Наразі учні та студенти з числа внутрішньо переміщених осіб мали можливість долучитися до навчального процесу як вільні слухачі в рамках академічної мобільності. Проте, як зазначають у Департаменті, вже розробляється механізм зарахування їх до закладів освіти області.

Нагадуємо, що для того, аби долучитися до навчання у закладі загальної середньої освіти, потрібно звернутися до його керівництва. Також консультацію можна отримати в органах місцевого самоврядування чи в Департаменті освіти, науки, молоді і спорту ОВА (т. (0382) 79-51-36, 75-56-96).

Для залучення до навчання здобувачам освіти з числа внутрішньо переміщених осіб необхідно зареєструватися за посиланням або через QR код:

? у закладах професійної (професійно-технічної) освіти: https://cutt.ly/VSWGAMj

Фото без опису

? у закладах фахової передвищої та вищої освіти: https://cutt.ly/hSWGxtj

Фото без опису

За додатковою консультацією просимо звертатися за телефонами: (0382) 76-48-51, 79-51-36


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано