A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

РОЗ’ЯСНЕННЯ МОН ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВЧИТЕЛІВ НОУТБУКАМИ В МЕЖАХ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРОЄКТУ «НОУТБУК КОЖНОМУ ВЧИТЕЛЮ»

Дата: 16.02.2022 09:09
Кількість переглядів: 234

Фото без опису

У зв’язку з черговою спробою маніпуляції інформацією на сайті «НУШ» (який, наголошуємо, не є офіційним каналом комунікації МОН) надаємо роз’яснення щодо забезпечення вчителів технікою в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю».

Забезпечення закладів загальної середньої освіти ноутбуками здійснювалося з обов’язковим досягненням співвідношення один персональний комп’ютер (працюючий, не задіяний в управлінсько-господарській діяльності закладу) на одного педагогічного працівника (за основним місцем роботи), яке передбачено постановою Кабінету Міністрів № 403 від 21 квітня 2021 року.

Відповідно, на виконання постанови Кабінету Міністрів № 403 було заплановане придбання 60 тисяч ноутбуків для вчителів. Але, завдяки командній співпраці МОН, Мінцифри та ДКІБ СБУ, результати проекту навіть перевищили очікування. І придбано було 62 674 ноутбуки для ЗЗСО по всій країні.

Зазначимо, що співвідношення досягнуто шляхом урахування техніки в кабінетах інформатики та без урахування вчителів музики, фізкультури, трудового навчання, образотворчого мистецтва, захисту Вітчизни та інформатики.

Додатково інформуємо, що з Державного бюджету України виділяється субвенція, за рахунок якої передбачається закупівля комп’ютерного обладнання відповідно до потреб ЗЗСО.

Також на рахунках місцевих бюджетів станом на 1 січня 2022 знаходиться близько 5,6 млрд залишків освітньої субвенції, які можуть спрямовуватися, зокрема, на оснащення закладів освіти персональними комп’ютерами та мультимедійним обладнанням, засобами навчання та обладнанням для навчальних кабінетів початкової школи, фізики, хімії, біології, географії, математики, інформатики, відповідно до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Нагадаємо, що перелік офіційних джерел знаходиться за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано