A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ВСТУП-2022: ПРЕДМЕТИ ЗНО, РЕЗУЛЬТАТИ З ЯКИХ НЕОБХІДНІ ДЛЯ ВСТУПУ ДО УНІВЕРСИТЕТІВ

Дата: 09.02.2022 10:59
Кількість переглядів: 205

Майбутнім вступникам, окрім підготовки до ЗНО, важливо обрати оптимальний перелік предметів для того, щоб мати широкі можливості для вступу до закладів вищої освіти.

Конкурсні предмети, результати з яких потрібні для вступу на ту чи іншу спеціальність, наведено у Додатку 4 до Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році.

Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова. Успішно склавши ЗНО з української мови і літератури, учасники зможуть вступати на будь-яку омріяну спеціальність, адже отримають не тільки результати тестування  з обраного навчального предмета, але й додатково – результат ЗНО з української мови. Однак важливо зазначити, що результат ЗНО з української мови не можна буде використати замість результату з української мови і літератури.

Для осіб, що вступатимуть на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від спеціальності. Інформацію про те, якими саме будуть ці предмети, наведено у Додатку 4.

Вступникам, які бажають здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з двох конкурсних предметів. Першим предметом є українська мова або українська мова і література. Другий предмет ЗНО пропонується на вибір вступника з переліку других та третіх предметів, зазначених у таблиці Додатка 4. Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який складається у закладі освіти.

Для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО з двох предметів, а також скласти фахове випробування у закладі освіти. Першим предметом, як у двох попередніх випадках, є українська мова або українська мова і література. Другим конкурсним предметом для таких вступників за вибором закладу освіти у разі участі у конкурсі на бюджетні місця буде математика або історія України, а для вступників на контракт заклади можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір вступника.

Нагадаємо, що вступники можуть використовувати результати ЗНО 2019-2022 років.

Детальну інформацію щодо складання ЗНО оприлюднено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Підготовка. ЗНО-2022». Для тренування доречно використовувати тести минулих років, розміщені в розділі «Підготовка. Тести минулих років» та ознайомитися з Путівником учасника ЗНО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано