A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Оформлені відповідним чином заяви-розрахунки є підставою для надання матеріального забезпечення та окремих видів страхових виплат

Дата: 02.02.2022 15:18
Кількість переглядів: 353

Фото без опису

Згідно Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та деяких виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 №12, підставою для фінансування страхувальників робочими органами виконавчої дирекції Фонду або їх відділеннями є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення та окремих виплат потерпілим на виробництві за їх видами.

«Оформлені відповідним чином заяви-розрахунки, згідно виданих в установленому порядку листків непрацездатності, є підставою для фінансування Фондом соціального страхування України допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, а також у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності», – зазначає начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський. – «Радимо подавати заяви-розрахунки в електронному вигляді за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення. Адже саме від дати отримання відділеннями управління заяви-розрахунку залежить дата фінансування допомоги, тож працівникам важливо не втрачати зв’язок зі своїм роботодавцем і цікавитись станом формування заяви за їх листком непрацездатності. Зазначу, як тільки кошти надходять на рахунок управління, вони одразу направляються на фінансування матеріального забезпечення, страхові виплати потерпілим в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання».

За оперативною інформацією протягом минулого року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області прийнято та опрацьовано від страхувальників заяви-розрахунки згідно 137,9 тис. листків непрацездатності для надання матеріального забезпечення та окремих видів страхових виплат понад 85 тисячам застрахованих осіб області. Допомоги нараховано за 1,6 млн днів, проведених на лікарняних, на загальну суму 501,8 млн. гривень. Зокрема:

– по тимчасовій втраті працездатності – 374,8 млн грн (у тому числі в разі ізоляції від COVID-19 – 2,9 млн грн);
– у зв’язку з вагітністю та пологами – 118,6 млн грн;
– на поховання – 1,3 млн грн;
– по тимчасовій непрацездатності, яка настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання – 7,1 млн гривень.

Дізнатись, коли оплатять лікарняний можна онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників.

Також інформацію щодо нарахувань та фінансування допомог за лікарняними листками можна отримати у відділеннях управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області. Контакти відділень управління за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/khm/uk/publish/article/80782.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано