A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

У 2022 році бюджет Програми медичних гарантій збільшено на 34 млрд грн

Дата: 03.02.2022 12:14
Кількість переглядів: 332

Фото без опису

З січня почала діяти Програма медичних гарантій-2022. Основні її напрями не змінились. Так само, як і в минулих роках до переліку безоплатних медичних послуг включено:

? первинну допомогу — послуги у сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів;
? спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу — послуги в лікарнях, наприклад, операції та перебування у стаціонарі;
? екстрену медичну допомогу — виклик швидкої 103;
? паліативну допомогу та медичну реабілітацію;
? ведення вагітності та пологи;
? програму “Доступні ліки” та програму відшкодування інсулінів.

Загалом Програма медичних гарантій на 2022 рік включає 38 пакетів медичних послуг (https://contracting.nszu.gov.ua/vimogi-pmg-2022). За кожним з цих пакетів передбачено певний обсяг медичної допомоги, яку лікарня має надати пацієнту безоплатно.

Бюджет Програми медичних гарантій 2022 складає понад 157 млрд грн. Це майже на 34 млрд грн більше, ніж у минулому році. Це дозволило підвищити тарифи практично за усіма напрямами надання медичної допомоги.

В межах бюджету Програми медичних гарантій-2022 передбачено понад 26 млрд грн на первинну медичну допомогу, що на 6 млрд більше ніж у 2021 році. Понад 8 млрд заплановано на лікування онкологічних захворювань. Це майже на 5 млрд більше, ніж було у 2021 році.

На лікування пріоритетних серцево-судинних захворювань, зокрема інфарктів та інсультів, передбачено 4,8 млрд грн. Це більше на 1,8 млрд порівняно з 2021 роком. На відшкодування інсулінів та лікарських засобів за програмою “Доступні ліки” у наступному році заплановано 4,6 млрд грн. Загалом бюджет програми реімбурсації збільшиться на 1,8 млрд грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано