A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

У минулому році працюючі подоляни отримали майже 375 мільйонів гривень лікарняних від Фонду соціального страхування України

Дата: 18.01.2022 12:46
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

Фінансування витрат, пов’язаних з наданням матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг застрахованим особам та потерпілим від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання є одним із основних завдань Фонду соціального страхування України та його робочих органів відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-VІІІ.

«У разі настання страхового випадку соціальному страхуванню у Фонді соціального страхування України підлягають особи, з якими офіційно укладені трудові відносини і які сплачують у встановленому чинним законодавством порядку єдиний соціальний внесок», – зазначає начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський. – «Надходження в розмірі 9,5727% від єдиного внеску є основним джерелом доходів Фонду соціального страхування України та направляються на фінансування матеріального забезпечення, зокрема лікарняних і декретних допомог, страхових виплат і медико-соціальних послуг. Упродовж 2021 року управлінням направлено 374,8 млн грн на виплату допомог по тимчасовій непрацездатності в разі лікування захворювань, травм, догляду за хворими рідними, проходження самоізоляції від COVID-19 тощо. Видатки за цією статтею витрат зросли майже на 60 млн грн порівняно з 2020 роком».

Такий рівень зростання пов’язаний, у першу чергу, із поширенням коронавірусної хвороби. Зокрема, протягом 2021 року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області прийнято на оплату понад 132 тисячі листків тимчасової непрацездатності, що на 17,6 % більше, ніж у 2020 році. Компенсовано близько 1,14 млн днів, проведених на лікарняних.

Слідкувати за станом усіх виплат від Фонду соціального страхування України застраховані особи можуть у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування за тегом #фінансування_оперативно.

Фонд соціального страхування України здійснює перерахування коштів для виплати допомог працівникам на рахунок страхувальника (роботодавця), який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від Фонду соціального страхування України.

Дізнатись, чи кошти вже перераховано роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду соціального страхування України про стан фінансування страхувальників у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників (інформація оновлюється у розрізі регіонів).

Крім того, інформацію щодо нарахувань та фінансування допомог за лікарняними листками можна отримати у відділеннях управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області. Контакти відділень управління за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/khm/uk/publish/article/80782.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано