A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Екологічна акція «Збережи ялинку»

Дата: 24.12.2021 13:10
Кількість переглядів: 503

Зимові новорічні свята – найкраща, найважливіша подія року. До них готуються всі, їх з нетерпінням чекають і дорослі, і малі. Новорічні клопоти починаються, як правило, з пошуку красуні-ялинки. Люди вже так звикли до цього атрибуту новорічного свята, що не замислюються над тим, скільки це коштуватиме нашій природі.

Задовольняючи, звичайні забаганки, що називаються традицією, під сокирою зникають цілі квартали лісу, який міг би насичувати атмосферу фітоцидами, добре поглинати шум та служити фільтром від пилу. Прикро бачити, що вже на початку січня деревця викинуто на смітник, як непотрібний мотлох.

Тому акція «Збережи ялинку» спрямована не тільки на попередження незаконної рубки ялин та сосен, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни живих дерев на штучні, композиції з гілля та підручних матеріалів, що дозволить значно скоротити попит на живі дерева, збереже життя багатьом лісовим красуням, на вирощування яких необхідно багато років і чималі кошти.

Створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна і без знищення дерев. Поступово все більше людей віддають перевагу штучним ялинкам, а також деревцям в контейнерах. Після свят такі ялинки та сосни можна тримати на балконах або ж висадити на подвір’ї. Новорічну ялинку можна створити власними руками, зробивши святкову композицію із різноманітних матеріалів: текстилю, різнокольорового паперу, стрічок, прикрас, бісеру, гілок дерев, мушлів, ґудзиків та інших найнесподіваніших матеріалів.

Створити свято у своєму домі можна, не знищуючи природу – це зручно, гарно, актуально і навіть модно в наш час!

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано