A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Хмельницьке РВ АМУ провело навчання для фахівців сфери ЖКГ із громад краю.

Дата: 16.12.2021 16:57
Кількість переглядів: 364

Регіональне відділення Асоціації міст України провело, заключну у цьому році, практичну сесію із застосування законодавства. Темою стало «Врегулювання процесу надання та споживання житлово-комунальних послуг, а також питань перехідного періоду в умовах введення в дію Закону" Про житлово-комунальні послуги" ( закон 1060-IX Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг", прийнятий 3 грудня 2020 р.». Захід реалізовано в рамках спільного проекту АМУ та українсько-швейцарського проекту ДЕСПРО.

У практичній сесії взяли участь профільні заступники голів міських, селищних та сільських рад, керівники та фахівці департаментів і управлінь з питань ЖКГ територіальних громад– членів Хмельницького РВ АМУ.

Тренер заходу - Василь Новачок, заступник Хмельницького міського голови - директор департаменту інфраструктури міста.

Із вітальним словом до присутніх звернулася Тетяна Крупа, в.о. виконавчого директора Хмельницького  регіонального відділення АМУ. Зокрема, вона подякувала усім за активність та наголосила, що АМУ продовжує активну роботу у напрямку відстоювання інтересів громад. Окремо зупинилася на роботі Асоціації міст України щодо допомоги громадам у проходженні опалювального сезону та підвищені фінансової спроможності шляхом збільшення відсотку ПДФО, що залишається у місцевих бюджетах. «Усі сфери життя громад потребують чималих фінансових вкладень і сфера ЖКГ не є винятком. Сьогодні ми поговоримо про законодавчі зміни у цій галузі і разом із фаховими спікерами спробуємо знайти відповіді на найактуальніші питання, які, без сумніву, є у всіх органів місцевого самоврядування» - підкреслила Тетяна Крупа.

Першим питанням сесії стали «Законодавчі зміни у сфері надання житлово-комунальних  послуг. Зміни в законодавстві в галузі теплопостачання». Доповідали Василь Новачок, заступник міського голови- директор департаменту інфраструктури міста (ДІМ) та Світлана Остапюк, заступниця директора МКП "Хмельницьктеплокомуненерго".

Спікери ознайомили присутніх із моделями організації договірних відносин у сфері комунальних послуг, розповіли про типові договори надання комунальних послуг із постачання теплової енергії і гарячої води та інші важливі аспекти роботи, що регулюються законодавством.

Тему «Проведення конкурсу на визначення управителя. Визначення площ прибудинкових територій – проблеми і рішення» - розкрили у своїх доповідях тренер заходу і Наталія Вітковська, заступниця директора Департаменту інфраструктури міста, начальниця Управління житлової політики і майна.

Спікери коротко розповіли про нормативно-правову базу у сфері управління багатоквартирними будинками. Також детально зупинились на розробці конкурсної документації та додатків до неї, проведенні конкурсів із визначення управителів багатоквартирних будинків. Поділилися досвідом Хмельницького у цій сфері і відповіли на питання представників громад.

Проблематику поводження з побутовими відходами та тонкощі проведення конкурсу по організації збору ТПВ озвучили Василь Новачок і Людмила Бугаєнко, начальниця юридичного відділу Департаменту інфраструктури міста.

Фахівці окреслили нормативно-правову базу, яка регулює цей аспект. Також детально зупинилися на практичних аспектах: підготовці та проведенню конкурсу із визначення виконавця послуг із вивезення побутових відходів та укладання договору із ним.

Після теоретичної частини та відповідей на запитання представників ОМС, присутніх чекала практична частина сесії – візит та ознайомлення із роботою муніципального Центру управління відходами, який дає змогу жителям громади сортувати відходи та давати «друге життя» непотрібним речам. Також відвідали пізнавальну екскурсію у «Гуфі Центрі» - навчальному центрі поводження з відходами, який створено муніципальним офісом "Розумне Довкілля. Хмельницький".

Запис першої частини практичної сесії можна переглянути у розділі «Відео» на сторінці Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України в мережі Фейсбук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано