A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Реформа системи шкільного харчування в дії

Дата: 14.12.2021 11:21
Кількість переглядів: 315

Фото без опису

2021-2022 навчальний рік – рік, коли школи України впроваджують ініційовану Першою леді країни Оленою Зеленською реформу шкільного харчування. Меню для учнів розробив відомий кухар Євген Клопотенко. Воно повністю відповідає нормам харчування, які затверджені Міністерством охорони здоров’я.

Здобувачі закладів освіти Староостропільської сільської ради уже відчули реформу у дії, так би мовити «на смак». У шкільній їдальні щодня звучать «цікавенькі» назви, що мотивує дітвору не лише скоріше скуштувати страву, але й дізнатися про неї якомога більше. У меню можна почути відомі світові страви та традиційні українські рецепти. Школярі тепер зможуть посмакувати банош, куліш, бефстроганов, кускус, чахохбілі, верещаку, кебаб з сиром, суп «Авголемоно», борщ Полтавський та ін. «Серед основних нововведень – зменшення споживання солі, цукру, хліба і трансжирів, натомість – збільшення кількості фруктів і м’яса, тож меню стало не лише сучаснішим, але й набагато кориснішим. І, насамперед,  норми енергетичних потреб дітей різного віку привели у відповідність до вимог Всесвітньої організації охорони здоров’я.», - пояснила одна з кухарок.

Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність та успішність.  Адже  засади здорового способу життя  є важливою компетенцією Нової української школи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано