A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Проведено чергове засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 03.11.2021 14:55
Кількість переглядів: 421

2 листопада в ОДА відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін. До участі у засіданні також долучилися заступник голови ОДА Володимир Білик, члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, керівники місцевих комісій, керівники окремих відомств, установ області.

Розпочалося засідання з обговорення питання про підготовку інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2021-2022 років.

Як повідомив перший заступник голови ОДА, відповідно до затвердженого плану основних заходів цивільного захисту на 2021 рік ГУ ДСНС України у Хмельницькій області в період з 20 по 30 вересня поточного року було проведено огляди стану готовності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо реагування на можливі надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру в осінньо-зимовий період 2021/2022 років. Відтак, за словами посадовця, в ході проведених оглядів встановлено, що не всі голови територіальних громад відповідально віднеслися до виконання підготовчих заходів та забезпечили належну готовність до реагування на можливі надзвичайні ситуації пов’язані з несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду.

Більш детально про результати проведених оглядів доповів Дмитро Стецюк, заступник начальника ГУ ДСНС України у Хмельницькій області. Варто зазначити, що протягом минулого зимового періоду 23 одиниці техніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області було залучено для розчистки найбільш складних ділянок автодоріг загальною протяжністю 277,5 кілометрів. Окрім того, 32 одиниці рятувальної техніки та 110 чоловік особового десятки разів буксирували автомобілі, рейсові автобуси та «швидкі».

Основний меседж, який хотіли донести надзвичайники до учасників наради, був наступним: «Кожна громада має самостійно ліквідовувати наслідки негоди, і лише якщо сил громади не буде вистачати, інженерна та спеціальна техніка ДСНС вирушить на допомогу. Тож розраховувати на тверде плече рятувальників можна».

Поряд з цим, Сергій Тюрін наголосив, що головам окремих територіальних громад слід поквапитися і максимально пришвидшити всі процеси, що стосуються укладення відповідних договорів на залучення додаткової техніки, облаштування пунктів обігріву, забезпечення паливо-мастильних матеріалів, оскільки погодні умови можуть змінитися раптово і в такій ситуації область цілком має бути готова до будь-яких викликів.

Також з інформацією про стан підготовки житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2021/2022 років доповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово- комунального господарства ОДА Юрій Нагорічний.

Так, відповідно до запланованих показників, на 1 листопада 2021 року область технічно на 100% підготовлена до опалювального сезону 2021/2022 року. У тепловому господарстві до зими підготовлено 648 (100%) котелень, 156 (100%) центральних теплових пунктів, 716 км (100%) теплових мереж. На відомчих котельнях створено запаси вугілля в обсязі 4,5 тис. тонн (96,5%).  Також закуплено дров в обсязі 4,138 тис. тонн або 98,4%.

У водопровідно-каналізаційному господарстві відремонтовано та замінено 65,3 км (100%) водопровідних та 8,98 км (100%) каналізаційних мереж, 80(100%) водопровідних та 119 (100%)  каналізаційних насосних станцій, підготовлено 21 водопровідних (100%) та 26 каналізаційних очисних споруд (100%), 408 (100%) артезіанських свердловин.

Комплексно до зими готові 5114 (100%) житлових будинків та 1953 (100%) об’єктів соціальної сфери. У тому числі: 620 (100%) закладів освіти, 736 (100%) дошкільних навчальних закладів та 567 (100%) закладів охорони здоров’я. Підприємствами комунальної теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства сформовано аварійний запас труб, запірної арматури, паливно-мастильних матеріалів тощо.

На період ускладнення погодних умов додатково сформовано 56 аварійних бригад з особовим складом 341 чоловік та 160 одиниць спецтехніки.

За словами доповідача, опалювальний сезон в області розпочато 12 жовтня 2021 року. Станом на 1 листопада до централізованого опалення підключено 2154 або 100% житлових будинків. В роботі 314 або 48,4% котелень, у тому числі: 158-  місцевих рад та 156 – відомчі. До централізованого опалення підключено 2154 або 100% житлових будинків.

Також до централізованого та інших видів опалення, крім газу, стовідсотково підключені усі об’єкти соціальної сфери (садочки, школи та лікарні). Загалом, по області до усіх видів опалення підключено 953  або 68,1% об’єктів соціальної сфери. Робота по укладенню договорів на постачання природного газу бюджетним установам триває.

В продовження засідання, присутні обговорили питання визначення першочергових заходів, які спрямовані на створення умов для безпечного навчального процесу, збереження та зміцнення здоров’я дітей під час перебування в навчально-виховних закладах, недопущення епідемічних ускладнень протягом 2021-2022 навчального року.

Сергій Тюрін відмітив, що за 9 місяців 2021 року показники захворюваності на інфекційні хвороби в області мають тенденцію до росту. Зареєстровано 736 випадків гострих кишкових захворювань, що на 2,1% вище показника аналогічного періоду 2020 року. Виявлено 161 випадок сальмонельозу (збільшення на 14,2%), 731 випадок гастроентероколітів (вище на 4,1%). Особливе занепокоєння викликає факт зростання питомої ваги захворюваності на інфекційні хвороби серед дитячого контингенту області.

Більш детально про стан справ щодо запобігання поширення на території Хмельницької області захворюваності на гострі кишкові інфекції проінформував начальник управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Ігор Баланюк.

Серед іншого присутні розглянули питання про заходи щодо запобігання поширення на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

З протоколом засідання можна ознайомитися тут

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано