A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Результати брифінгу за 03.11.2021.

Дата: 03.11.2021 15:53
Кількість переглядів: 429

 

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся брифінг щодо ситуації в області з COVID-19 та заходів з протидії поширенню захворювання. Спікером виступив перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін.

Фото без опису

Головні тези брифінгу

? За минулу добу на Хмельниччині було зареєстровано 1084 нових випадки COVID-19, з них 54 дитини, 29 медпрацівників. 530 осіб одужали, 27 осіб, на жаль, померли. На амбулаторному лікуванні перебуває 14429 осіб.

?  Із 6 індикаторних показників епідемічної небезпеки поширення COVID-19, визначених МОЗ, на сьогодні в області перевищено 4: рівень захворюваності, коефіцієнт виявлення випадків інфікування,
рівень госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем. В межах допустимого рівня – показники динаміки рівня госпіталізації та охоплення тестуванням. Таким чином, за цими показниками Хмельниччина далі залишається в “червоній” зоні протиепідемічних обмежень.

? Для надання стаціонарної допомоги хворим з COVID-19 в області розгорнуто 2920 ліжок, в тому числі  2774 ліжок з киснем. Загальна завантаженість ліжкового фонду (хворі з COVID-19 та з підозрою на COVID-19) складає 71,8%, ліжок з киснем – 77,4%. При цьому поки що в резерві залишаються 200 ліжкомісць із киснем у госпіталі ветеранів війни. Ситуація із постачанням рідкого та газоподібного кисню для потреб лікарень в області залишається напруженою, проте завдяки чіткій координації роботи між МОЗ, ОДА, народними депутатами, представниками органів місцевого самоврядування, керівниками лікувальних закладів усі хворі, що потребують кисневої підтримки, отримують її безперебійно.

? Сьогодні до ОДА прийшли мешканці області, які висловили своє невдоволення вакцинальною кампанією від COVID-19 та карантинними обмеженнями, що запроваджені в області відповідно до постанови КМУ від 09.12.2020 р. №1236 (зі змінами). З метою конструктивного діалогу було домовлено, що учасники акції створять ініціативну групу, яка викладе свої вимоги та питання у письмовій формі. У результаті роботи ініціативної групи було сформоване відповідне звернення, яке надалі буде розглянуто у порядку, встановленому законодавством. Разом з тим, мітингувальникам вкотре було наголошено, що вакцинація від COVID-19 в Україні є добровільною та безоплатною, а статистичні дані свідчать про те, що вона є єдиним дієвим засобом, який дозволяє уникнути важких ускладнень від цієї небезпечної хвороби.

?  Вакцинація від COVID-19 дітей віком від 12 років в Україні рекомендована МОЗ України і є добровільною, як і для дорослих. Проте, якщо щодо дорослих, які не отримали вакцину від COVID-19, застосовуються певні карантинні обмеження, то для дітей жодних таких обмежень не встановлено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано