A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

МІНЦИФРА ПРОВЕЛА ЕКСПЕРТИЗУ ДОГОВОРІВ НА ЗАКУПІВЛЮ НОУТБУКІВ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ: ВАРТІСТЬ НА НОУТБУКИ У ТЕНДЕРАХ ВДАЛОСЯ ЗМЕНШИТИ НА 24,7 МЛН ГРН

Дата: 29.10.2021 09:20
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

Міністерство цифрової трансформації провело експертизу договорів на закупівлю ноутбуків для вчителів. У результаті експертизи вартість на ноутбуки у тендерах вдалося зменшити на 24,7 млн грн.  

Експертизу провели у Дніпропетровській, Чернігівській, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській областях та Печерському районі м. Києва. 

Так, у Чернігівській області за рахунок економії понад 800 тисяч грн вдасться додатково забезпечити якісною технікою 44 вчителів. Наразі підписуються договори й найближчим часом ноутбуки почнуть доставляти у школи. Техніку отримають понад 13 тисяч вчителів у цих областях. 

Усього контроль за цільовим використанням субвенції дозволить заощадити більш ніж 100 млн гривень та додатково забезпечити ноутбуками понад 5 000 вчителів. 

Щоб унеможливити корупцію та зробити процес закупівель максимально прозорим, Мінцифра створила публічний дашборд. Це інтерактивна мапа України, де кожен може контролювати, як ОДА використовують надану можливість та за яку ціну придбають техніку. МОН спільно з Мінцифрою і надалі моніторитимуть кожну закупівлю, щоб якомога більше вчителів отримали якісну техніку та могли зручно працювати.

Загалом ОДА вже оголосили всі заплановані 38 тендерів:

  • 34 завершили прийом заявок з ринку; 
  • 23 визначились із переможцями;
  • 5 вже отримали висновок Національної Програми Інформатизації.

Крім того, всі районні державні адміністрації Києва оголосили тендери (всього – 14). Також за результатами одного тендеру РДА вже визначили переможця. 

Такі ОДА, як Дніпропетровська та Житомирська, одними з перших оприлюднили закупівлі, завдяки чому там вже відбулись торги та було отримано всі необхідні погодження. Це дозволить їм пришвидшити процес доставки ноутбуків у школи. 

Учителі отримуватимуть техніку одразу після того, як місцеві державні адміністрації проведуть закупівлі та підпишуть договори з постачальниками. 

Довідково.

Проєкт “Ноутбук кожному вчителю” реалізують МОН та Мінцифра. На закупівлю 60 тисяч ноутбуків для вчителів з держбюджету виділено 980 млн грн. Завдяки цій субвенції вчителі зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Міністерство освіти і науки, Міністерство цифрової трансформації та Служба безпеки України запідозрили корупційну змову під час проведення тендерів для закупівель ноутбуків для вчителів, усі тендери було направлено на перевірку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано