A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Участь у засіданні колегії Департаменту освіти, науки, молоді і спорту ОДА Завдання та напрямки роботи Департаменту освіти, науки молоді і спорту ОДА та підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників закладів загальної середньої о

Дата: 22.10.2021 20:57
Кількість переглядів: 379

Володимир Юр’єв взяв участь у засіданні колегії Департаменту освіти, науки, молоді і спорту ОДА

Завдання та напрямки роботи Департаменту освіти, науки молоді і спорту ОДА та підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників закладів загальної середньої освіти у 2021 – саме такі питання розглянули сьогодні освітяни на колегії Департаменту. Участь в засіданні взяв заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв та директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко.

Фото без опису

Розпочинаючи засідання, Володимир Васильович перш за все подякував усім освітянам області за свідому та відповідальну позицію щодо вакцинації від COVID-19.

“За показниками вакцинації наша область є однією із кращих в Україні. Це дає можливість нашим школам працювати в звичному форматі. На жаль, ми зіткнулися з новим викликом – необхідністю укладання договорів на постачання газу з НАК “Нафтогаз”, але я впевнений, що його ми теж успішно подолаємо, і наші діти навчатимуться в теплих класах,” – зауважив посадовець.

Фото без опису

Учасники засідання розпочали роботу із затвердження оновленого складу колегії та Положення про колегію. Далі в.о. директора Департаменту Дарія Басюк окреслила основні завдання, над якими має надалі працювати колегія. Серед них – реалізація в області державної політики в сфері освіти, впровадження реформ “Нова українська школа”, “Спроможна школа”, “Стем-освіта”, “Здорове харчування”, координація проведення конкурсів, заходів, олімпіад та змагань регіонального рівня, пошук шляхів удосконалення мережі закладів освіти, сприяння участі здобувачів освіти у міжнародному співробітництві в освітній та науковій сферах, тощо.

Окрему увагу на засіданні приділили підведенню підсумків цьогорічного ЗНО. Узагальнену інформацію з цього питання представив Геннадій Кузьменко. Він зауважив, що це було вже п’ятнадцяте ЗНО, і до участі в ньому долучилися близько 12600 учнів. На Хмельниччині були створені 10 освітніх округів, працювали 53 пункти тестування, а організацію та належне проведення оцінювання забезпечували 2350 освітян. При цьому Хмельниччина – чи не єдина область, де вже декілька років поспіль не надходило жодних скарг на організацію проведення ЗНО.

Фото без опису

На противагу поширеній зараз думці про те, що пандемія ковіду негативно вплинула на якість знань випускників, Геннадій Кузьменко представив порівняльний аналіз показників успішності учнів за останні 6 років, який чітко демонструє, що відсоток дітей, які не подолали поріг ЗНО, залишається в межах звичних коливань. Наприклад, цьогоріч більше дітей здобули необхідну кількість балів на ЗНО з української мови, тоді як показники на ЗНО з історії дещо погіршилися. Така ж ситуація і з інших предметів.

Загалом, за словами посадовця, жодних загрозливих тенденцій ця сесія ЗНО не продемонструвала. Що ж стосується погіршення результатів тестування з математики, якому свого часу дуже значну увагу приділили в пресі, то ситуація насправді пояснюється не зниженням рівня знань випускників, а відсутністю у них мотивації для складання цього випробування: відповідно до вимог воно стало обов’язковим, проте не у всіх вишах результати його потрібні для вступу.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано