A A A K K K
для людей із порушенням зору
Староостропільська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ОБЕРИ ПРОФЕСІЮ СВОЄЇ МРІЇ: В УКРАЇНІ ВІДБУВСЯ НАЙМАСОВІШИЙ УРОК У ПРЯМОМУ ЕФІРІ

Дата: 12.10.2021 19:47
Кількість переглядів: 327

Сьогодні, 12 жовтня 2021 року, відбувся Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії». Його у прямому ефірі подивились школярі та викладачі понад 15 000 класів шкіл з усіх регіонів України.

«Ми всі бачимо, як сучасний світ швидко змінюється, як зникають одні професії та з’являються інші, перестають бути потрібними одні навички та компетенції, а стають затребуваними нові. Саме тому МОН бачить своїм завданням готувати наших учнів до свого професійного становлення вже зараз, робити це максимально синхронно з новаціями і швидкими темпами розвитку сучасного світу. Нова українська школа, зокрема, передбачає запровадження в освітній  процес нових навчальних програм для опанування сучасних компетенцій. А Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри “Обери професію своєї мрії” (який ми розпочали в цьому навчальному році) створений, щоб учні мали можливість визначатися зі своїми пріоритетами професійного розвитку вже зараз, отримували для цього усю необхідну інформацію та мотивацію», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Під час уроку зіркові гості ділились історіями свого успіху, якого вони досягли, працюючи в Україні. З-поміж гостей були шеф-кухар Євген Клопотенко, олімпійський чемпіон Токіо-2021, народний депутат Жан Беленюк, чемпіонка світу з пара-карате, телеведуча, громадська діячка Уляна Пчолкіна.

Крім того, кар’єрна консультантка для підлітків, яка проводить консультації для дітей у різних країнах світу, Ганна Різніченко поділилась із учасниками секретами того, як визначити найкращу професію для себе.

Важливо, що відтепер кожен українець має можливість визначити власні здібності та таланти і свідомо зробити вибір, ким працювати, завдяки Всеукраїнському проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» – hryoutest.in.ua.

«Перш за все, ми запропонували пройти профорієнтаційне консультування та тестування тим дітям, які найбільше цього потребують: сиротам, позбавленим батьківської опіки, із малозабезпечених та багатодітних сімей, які навчаються у 7-11 класах. Тепер ми пропонуємо всім учням українських шкіл та закладів професійно-технічної освіти долучитись до цього проєкту. Наступним етапом стане залучення студентів закладів вищої освіти. Фінальний же етап передбачає участь дорослих громадян України, які бажають з’ясувати, у якій сфері вони можуть стати найуспішнішими, адже в сучасному світі доросла людина змінює професію декілька разів упродовж життя. Таким чином, за цей і наступні роки ми плануємо охопити понад 10 млн. осіб. Сподіваємось, що проєкт стане справжнім соціальним ліфтом для українців», – поділились планами директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков та виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Організаторами уроку виступили Міністерство освіти і науки, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти та компанія «HRYOU» за сприяння Радниці-уповноваженої Офісу Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарії Герасимчук.

Слід зауважити, що Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії» потрапив до Національної Книги Рекордів та отримав відповідний сертифікат.

Запис онлайн-уроку можна переглянути за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано